на живо

Костадинова пред bTV: Бях се отказала. Мислех, че Господ не ми е отредил медал

"Радвам се, че най-сетне счупих този карък", сподели олимпийската вицешампионка

Костадинова пред bTV: Бях се отказала. Мислех, че Господ не ми е отредил медал

Сребърната олимпийска медалистка Антоанета Костадинова не скри радостта си от спечеленото отличие - първо за нея на голям форум, първо за България на Игрите в Токио и първо за страната ни в олимпийската спортна стрелба от Атина 2004 насам.

В интервю пред bTV тя сподели, че е заминала за японската столица с мисълта, че може би Господ не ѝ е отредил отличие. Костадинова обаче успя да счупи каръка след деветото място в Лондон през 2012 г. и осмото в Рио четири години по-късно.

Снимка: Lap.bg

"Май вълнението и щастието, удоволствието от свършената работа бушуват най-много. От това, че трудът ни най-сетне се възнагради. Дори не мисля за тези 0.9, които не ми достигнаха за златото. Въпреки всичко съм страшно щастлива, страшно доволна. Безкрайно благодаря на треньора ми, защото без него това нямаше как да се получи. Благодаря и на семейството ми, че ме подкрепяше през всичкото това време, че изтърпяха с моите нервни истории.", каза Костадинова.

Снимка: Lap.bg

"Аз всъщност не го осъзнавах съвсем, преди да го чуя преди малко, че е първи медал от 2004 г. насам... Май е хубаво! Радвам се, че най-сетне счупих този карък! Много ми олекна. Всъщност съм много щастлива, защото малко преди да дойдем толкова се бях отказала, че Господ ми е отредил медал. Бях решила, че има състезатели, които се раждат, за да бъдат медалисти от Олимпиада. При положение, че на последните олимпийски игри бях толкова подготвена, изключвам тази първата в Пекин, на която не отидох. Всичко, което ти е в главата е, че след като не се получава толкова дълго време, а си подготвен, може би пък не ти е писано. Идвам тук и единственото, което си мислех по времето на цялото състезание, е просто да успея да си направя моя модел, треньорът ми да е доволен."

Снимка: Lap.bg

"Ако имаш късмет в стрелбата, е така. Ако днес имам ден, 9 не са по 9.9, а са 10.0 и влизат, всичко се получава както трябва. Когато започна финалът, отвътре цялата треперех, а бях спокойна - толкова смесени чувства. Наложих си, че въпреки емоциите и цялото треперене трябва да направя изстрела навреме, да си го спусна чистичко, както са ме учили. Възможно най-елементарното нещо трябваше да свърша и се радвам, че успях да го направя.", завърши вицешампионката на 10 м въздушен пистолет.