на живо

Крах за "Лейкърс" в плейофите, НБА ще има нов шампион (ВИДЕО)

"Езерняците" отпаднаха от "Финикс Сънс"

Getty Images

Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ ще има нов шампион! Отборът на "Лос Анджелис Лейкърс" отпадна още в първия кръг от плейофите, след като допусна четвърта загуба от "Финикс Сънс". Насред своята зала "Стейпълс Сентър" в Калифорния, "езерняците" отстъпиха със 100:113 и "слънцата" затвориха серията с 4-2 успеха.

Така едва за втори път от 2015 г. насам шампионът е детрониран още на старта в плейофите. Преди "Лейкърс" същото сполетя "Сан Антонио Спърс".

Снимка: Getty Images

Любопитното е, че това е първият случай, в който звездата на "Лейкърс" Леброн Джеймс отпада в първия кръг. Той отбеляза 29 точки и записа 9 борби, но не успя да измъкне тима си. Играч на мача стана Девин Букър от "Сънс", завършил с "дабъл-дабъл" от 47 точки и 11 борби при близо 69% успешна стрелба (15/22, 8/10 от тройката).

В полуфиналите на Запад "Финикс" излиза срещу "Денвър Нъгетс", които надвиха с 4-2 победи "Портланд Трейлблейзърс", затваряйки серията със 126:115 в мач №6. Над всички за "златните буци" бе Никола Йокич с 36 точки.