на живо

Македонска радост: Народни песни в съблекалнята и скандирания на пресконференцията

"Я излез, Гюрге" звучи за участниците на европейското първенство

Македонска радост: Народни песни в съблекалнята и скандирания на пресконференцията

Какво слушат отборите, които се класират за европейско първенство? Ако съдим по футболистите на Северна Македония - народни песни.

"Я излез, Гюрге" звучеше в съблекалнята на тима в Тбилиси минути, след като завърши плейофа за класиране срещу Грузия. В нея се разказва за хубавата мома, която излиза от дома си, за да закичи с китки местните юнаци, тръгнали за битка.

Юнаците снощи бяха футболистите на Северна Македония, които за първи път се класираха за груповата фаза на европейското първенство.

Доброто настроение продължи и по време на пресконференцията на селекционера Игор Ангеловски. Той едва ли беше в емоционално състояние да коментира в детайли играта на своите избраници. А и едва ли някой се интересуваше от това! Самите футболисти нахлуха в тясната стаичка и продължиха да пеят. Замлъкнаха само за секунди, за да дадат думата на Ангеловски, който води тима от 2015 г. насам.

Снимка: Facebook

"Сега виждате защо това са точните момчета и защо ги обичам. Мисля, че успяха да донесат най-голямата радост на нашата мила Македония. Знам сега какви са празненствата там. Нашият народ го заслужава! Заслужава да има ето такива герои", заяви селекционерът и посочи своите футболисти.

"Вие разбирате ли какво направихме? Разбирате ли?", повтаряше само Илия Несторовски, който се беше покатерил върху масата за пресконференции.

Снимка: Facebook

"Имаме един, който ни го взеха - Александър Велики. Горан Велики не може да ни го вземат", завърши изявлението си Ангеловски, като имаше предвид голмайстора срещу Грузия и звездата на тима - Горан Пандев. 

Аплодисментите бяха и за Езджан Алиоски, който играе в "Лийдс" и има албански корени. 

След като благодари и на футболистите, които не бяха повикани за мача с Грузия, както и на тези, които дадоха положителни тестове за коронавирус преди мача, Ангеловски сложи край на емоционалната пресконференция.