на живо

Мбапе става най-скъпият футболист на света заради "Манчестър Сити"?

Гуардиола иска да триумфира в Шампионска лига с френския младок

Reuters

Хосеп Гуардиола иска да привлече в редиците на "Манчестър Сити" не кой да е, а един от най-желаните футболисти в света - Килиан Мбапе, съобщава "Дейли Мейл".

Френският младеж, който преди два месеца стана световен шампион, влиза в плановете на мениджъра, който има една цел - спечелването на Шампионската лига. 

В момента Мбапе играе за френския шампион "Пари Сен Жермен", където премина окончателно през лятото след една година под наем.

Ако сделката с "гражданите" се осъществи, то французинът ще се превърне в най-скъпият футболист в света, а офертата ще е в размер на 225 млн. евро - с 3 млн. евро повече от сегашната най-добра сделка, сключена при преминаването на Неймар от "Барселона" в ПСЖ.

За да избегнат санкции от Комисията за финансов феърплей към УЕФА, от "Манчестър Сити" са готови да се разделят с една от настоящите си звезди - Рахим Стърлинг. Той премина на "Етихад" през 2015 г., но договорът му изтича следващата година, а до сега двете страни не са постигнали договорка за продължаването му.