на живо

Милан надигра последния за първа победа в Серия А от декември (ВИДЕО)

"Червено-черните" победиха Парма с 3:1

Getty Images/Guliver Photos

Милан постигна първи шампионатен успех от близо два месеца, след като в последен мач от 21-я кръг на Серия А надигра последния в класирането отбор на Парма с 3:1. За последно грандът от Милано бе побеждавал в двубой от първенството на 14 декември, когато на "Джузепе Меаца" гостуваше Наполи (2:0). Воденият от Филипо Индзаги тим успя да направи дубъл от успехи срещу "дуковете", след като в самото начало на сезона спечели и срещата на стадио "Енио Тардини" с 5:4.

Още в 17' минута Жереми Менез даде преднина на Милан. Французинът бе точен от дузпа. Седем минути по-късно обаче гостите успяха да изравнят с попадение на бившия футболист на домакините Антонио Ночерино. "Росонерите" поведоха отново едва в 57', когато Менез отбеляза втория си гол в мача и 12-ти в 21 мача за кампанията.

Победата бе подсигурена малко преди края на двубоя след точен изстрел на Дзакардо, който направи 3:1. Новият нападател на Милан Матия Дестро направи дебют, започвайки като титуляр, и бе заменен в 74' от Съли Мунтари. Цял мач за домакините изигра и друг нов футболист - Салваторе Бокети.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С успеха "червено-черните" се изкачиха на осма позиция с 29 точки, но изостават с десет от третата, даващо право на участие в Шампионска лига. Поражението е четвърто поредно за Парма, като тимът остава твърдо последен с едва 9 точки. Разликата с първия тим извън зоната на изпадащите, Каляри, вече е десет точки. 

Следващата събота (07.02) Милан гостува на Ювентус в едно от големите дербита на калчото. Двубоят ще може да гледате пряко по bTV Action οτ 21:00.