на живо

Моуриньо откровен: Аз съм над много от останалите

"Специалния" вече е почти уникален

Getty Images/Guliver Photos

Жозе Моуриньо отново изригна в типичния си самонадеян стил. Мениджърът на Челси се постави на ниво "над много от останалите мениджъри" по отношение на постигнатите успехи във футбола.

Броени дни след отпадането на Челси от Шампионската лига Моуриньо обяви, че никога не му е било основна мотивация да спечели европейската клубна купа за трети път, след като го направи с Порто и Интер. Той се защити с успехите си след въпрос на журналист какво точно го прави специален:

"Много съм щастлив, когато се сравнявам с останалите по отношение на успехи. Виждам съвсем малко мениджъри, които са на моето ниво, а останалите са на сериозна дистанция"

"Изпитвам голямо уважение към тях, но колко от мениджърите във Висшата лига са печелили Шампионска лига? Аз и Ван Гаал. Колко са печелили два пъти или повече пъти титлата в Англия? Аз и Арсен Венгер"

"Колко мениджъри са печелили всички трофеи в страната? Колко треньори в Европа са ставали по 7 пъти шампиони в различните страни? Колко са печелили по два пъти Шампионската лига? Карло Анчелоти има 3 трофея, а аз и Гуардиола - по два"

"Мислите си, че съм самодоволен, но аз смятам, че хората се притесняват прекалено много за мен. Мислите ли, че ми пука за всички глупости, които чета? Не ми пука!"