на живо

На плаж с шампанско и купа: различната Наоми Осака (ВИДЕО)

21-годишната японка направи традиционната шампионска фотосесия в Мелбърн

Забравете за удобните дрехи, екипите с лога на спонсори, прибраната коса и ракетите. Шампионките от Откритото първенство на Австралия винаги блестят в по-различна светлина.

След 2 седмици, прекарани в битки на корта, 21-годишната Наоми Осака вдигна втората в кариерата си титла от Големия шлем. Тя успя да се пребори за трофей за втори пореден път на такова голямо първенство. През септември 2018 г. японката триумфира на Откритото първенство на САЩ, побеждавайки Серина Уилямс.

В Мелбърн нейна "жертва" бе Петра Квитова, а освен титла, японката спечели достатъчно точки, за да оглави световната ранглиста от понеделник (28 януари).

Преди официално да стане най-добра в света, Осака трябваше да изпълни и последното си задължение като шампионка на първия за годината турнир от Големия шлем. В официална рокля, с прическа и грим, тенисистката позира за традиционната фотосесия на австралийския бряг.

Снимка: Reuters

Компания естествено ѝ правеше красивия трофей, както и бутилка шампанско.

"Като дете винаги гледах турнира и много исках да печеля като големите тенисисти. Явно вече постигнах това. Това е една сбъдната мечта. Но не си мислете, че не тренирах много усилено преди да победя във финала!", заяви шампионката от Откритото първенство на Австралия.

Снимка: Reuters