на живо

Надал: Може и да не се върна към предишната си слава

Getty Images

Рафаел Надал заяви, че може би няма да може да се върне към предишната си слава на „Уимбълдън”, след неочакваната загуба от квалификанта Дъстин Браун.

Носителят на 14 титли от „Големия шлем” и номер 10 в ранглистата на АТР в момента, претърпя неприятно поражение със 7-5, 3-6, 6-4, 6-4.

Това бе и четвърта поредна загуба от тенисист извън топ 100 за 29- годишният испанец.

„Не знам дали ще успея да се върна към нивото, на което бях през 2008 или 2010 година”, заяви двукратният шампион от „Уимбълдън”.

„Мотивацията ми е да се върна на това ниво, но трябва да продължа да работя. Ако не успея, все пак съм изиграл пет финала и съм спечелил два от тях. Това не е чак толкова зле.”

В момента Надал заема най-ниското място в ранглистата за последните почти десет години от кариерата му, а освен това отпанда още на четвъртфиналите на тазгодишните Australian Open и French Open.

„Това не е краят. Това е тъжен момент за мен, но животът продължава. Моята кариера също,” заяви испанецът.

Надал сподели, че това е най-тежкото му отпадане от турнира, в сравнение с предишните три. Той получи контузии през 2012 и 2013 година, когато бе отстранен съответно от Лукаш Росол и Стив Дарсис. През миналогодишното издание на турнира в английската столица той загуби на четвъртфиналите от Ник Кирьос.

„През 2012 и 2013 знаех, че не бях напълно готов да се състезавам. Тази година бях подготвен и играех добре преди състезанието. Имах правилната подгововка. Всичко бе наред, за да изиграя един добър „Уимбълдън””, завърши Надал.