на живо

Надал победи "по-младата си версия" за 3 часа

Карлос Алкарас и Матадора изиграха зрелищен мач на Индиън Уелс

Reuters

Да се срещнеш с по-младата версия на... себе си. Носителят на 21 титли от Големия шлем Рафаел Надал имаше тази възможност на полуфинал на тенис турнира в Индиън Уелс. 

Той се изправи срещу 18-годишния Карлос Алкарас, на когото специалистите предвещават бляскаво бъдеще. Двамата изиграха спиращ дъха мач, който продължи 3 часа и 12 минути. Победител и финалист в турнира е Надал след успех с 6:4, 4:6, 6:3. 

Снимка: Reuters

Зрителите на Индиън Уелс видяха страхотен тенис, а двамата играха със страхотно настроение. Въпреки че Алкарас осъществи пробив още в първия гейм, Надал успя да възстанови бързо равенството, а след това и да поведе в мача. 

Във втория сет най-голямото предимство на младока беше силният му сервис. Той успя да затрудни 35-годишния си съперник и взе частта също с 6:4. 

Снимка: Reuters

В заключителния сет Алкарас продължи да играе добре, въпреки силния вятър, но Надал демонстрира класата си и успя да се класира за финал в Индиън Уелс за пети път в кариерата си. 

Той ще се бори за четвърта титла от надпреварата, като негов съперник ще бъде Тейлър Фриц. Той победи със 7:5, 6:4 Андрей Рубльов.