на живо

Националите надъхани за победа в Осло

Тимът ни замина за норвежката столица, където в понеделник играе с домакините

БГНЕС

Националният отбор по футбол замина за норвежката столица Осло. В понеделник от 21:45 минути представителният ни тим среща Норвегия на стадион "Улеваал" в мач от осма група на европейските квалификации.

След първите два кръга България и Норвегия делят третата позиция с актив от 3 точки. Италия и хърватия са лидери с по 6, а именно скандинавците ще са основният ни съперник за третото място, осигуряващо директно класиране за първенството във Франция през 2016 или участие на баражи.

"Доста тежък съперник, много атакуващ футбол, агресивен. Съвсем различен от стила на Хърватия. Така че и това не е лесно, за два-три дни да се пренастройваш според стила на игра на противниците." , заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Последният официален мач между двата отбора е от 1983 година, когато печелим в Осло с 2:1.

"Ако подходим така, както го направихме срещу Хърватия, вече няма да имаме извинение. На хората вече им писна да слушат едно и също. Вдигаме се и отиваме на битка.", сподели капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов.

"Със сигурност може да се притесняваме от всеки отбор, ако ние не сме на нужното ниво. Трябва да сме максимално концетрирани и ако покажем нашата игра, със сигурност ще се поздравим с успех.", добави халфът Владимир Гаджев.