на живо

Отново Федерер срещу Джокович на финала в Лондон

Мачът за титлата е в неделя от 14:00 часа

Getty Images

Швейцарецът Роджър Федерер ще се бори срещу сърбина Новак Джокович за рекордна осма титла на Откритото първенство по тенис на Великобритания.

Финалът срещу Ноле ще бъде десети на Уимбълдън за носителя на 17 титли от турнири от Големия шлем.

На полуфинала "Швейцарският маестро" победи със 7:5, 7:5, 6:4 британеца Анди Мъри.

Федерер, поставен под номер 2 в мъжката схема на турнира, изнесе брилянтен мач на централния корт в Лондон, като швейцарецът игра най-силно на собствен сервис. Той удържаше без особени проблеми опитите на Мъри да стигне до пробив, а и спечели подаването на британеца в края на всеки един от трите сета на корта.

С тази победа швейцарецът не само стигна до битката за титлата, но и подобри баланса си на полуфинали в Лондон до 10:0 успешни мача.

Джокович, двукратен шампион, се наложи над швейцарския си съперник в петсетов двубой миналата година. 

По рано днес Ноле се класира за своя 4-ти финал на Уимбълдън, след като победи Ришар Гаске със 7-6(2), 6-4, 6-4.

Така сръбският тенисист се доближи на само една победа от защитаването на трофея си от миналата година. Джокера поведе с пробив в средата на първия сет, но Гаске успя да го върне и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

Там французинът не бе концентриран и допусна много грешки, което позволи на неговия съперник да вземе тайбрека със 7-2 и да поведе в резултата. Джокович успя да пробие още в първия гейм на втората част и задържа преднината си до края, за да дръпне с 2-0. 

В третата част сценарият бе подобен, като Ноле направи пробив рано и след това не сбърка при своите подавания, за да стигне до крайния успех след 2 часа и 20 минути игра. 

Големият финал Федерер – Джокович е на 12-ти (неделя) от 14:00 часа.