на живо

Пиронкова срещу 19-годишна в квалификациите в Маями

Томова ще се изправи срещу чехкиня

Getty Images/Guliver Photos

19-годишната американка Кейти Макнали ще бъде съперничка на Цветана Пиронкова в първия кръг на квалификациите за основната схема на тенис турнира в Маями от серията АТР1000. 

Другата българска представителка в надпреварата отвъд Океана - Виктория Томова, ще се изправи срещу чехкинята Тереза Мартинцова. Това определи жребият за квалификациите в надпреварата.

Пиронкова ще играе на втори турнир за годината. Тя се класира за основната схема Откритото първенство на Австралия през февруари, но отпадна в първия кръг. Тъй като в момента е 131-ва в световната ранглиста, българката не може да започне директно важните мачове в Маями. Тя ще трябва да постигне 3 успеха в квалификациите. 

Снимка: Getty Images

Още в първия кръг я очаква тежък мач. Талантливата американка Макнали е номер 48 в света и през миналата седмица стигна до четвъртфиналите в Гуадалахара. 

Пиронкова игра за последно в основната схема в Маями през 2017 г. - преди да се оттегли за близо 3 години заради майчинство. Най-доброто ѝ представяне е достигане до 3-ти кръг през 2014 г. 

Снимка: Reuters

Очаква се мачът на Пиронкова и Макнали да започне около 18:00 ч. българско време днес (22 март).

От 18:30 ч. пък втората ни ракета Виктория Томова (145-та в света) ще играе за първи път с Мартинцова. Това ще бъде нейн четвърти опит да прескочи първия кръг на квалификациите.