на живо

Победа №20 за Голдън Стейт „Уориърс”

Стеф Къри с 28 точки в рамките на една четвърт

Getty Images/Guliver Photos

Настоящият шампион в Националната баскетболна асоциация – Голдън Стейт „Уориърс” – записа 20-та поредна победа от началото на редовния сезон. Постижението е абсолютен рекорд за най-добър старт на отбор от НБА в цялата история на лигата.

Рано тази сутрин при гостуването си в Шарлът, „Уориърс” успяха убедително да се наложат над „Хорнетс” с 99:116. Лидерът на гостите Стеф Къри отново бе най-резултатният играч на терена. Пойнт гардът на Голдън Стейт допринесе с 40 точки за победата на своя отбор, като само в третата четвърт той успя да отбележи внушителните 28 точки. Клей Томпсън пък добави 21. За домакините най-резултатен бе французинът Никола Батум, който успя да отбележи 17 точки.

В друга среща изиграна през изминалата нощ, Лос Анджелис „Лейкърс” победиха като гости Уошингтън „Уизърдс” с 104:108. Това бе едва 3-та победа за „езерняците” от началото на сезона. Легендата на ЛА „Лейкърс” – Коби Брайънт, който в края на миналия месец обяви, че след 20 изиграни сезона в НБА, настоящият ще бъде последен за него в лигата, изигра най-успешния си мач от началото на сезона, отбелязвайки 31 точки. На терена най-резултатен бе играчът на домакините Джон Уол, който успя да вкара 34 точки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В класирането до момента лидер в Западната конференция продължава да е отбора на Голдън Стейт „Уориърс”, докато ЛА „Лейкърс” са на последно място с 15 записани загуби. В Източната Конференция начело са миналогодишните финалисти от Кливлинд „Кавалиърс”, които в своята сметка имат 13 победи, от 18 изиграни мача, а на дъното се намира тимът на Филаделфия „76-ърс”, които имат едва една победа и 19 загуби.