на живо

Походът на Пиронкова продължава днес следобяд

Българката се изправя срещу Барбора Крейчикова в Париж

Twitter

Цветана Пиронкова продължава да впечатлява! Почти 3 години след оттеглянето си заради майчинство, тя се завърна на тенис корта, достигна до четвъртфинал на Откритото първенство на САЩ, а сега мечтае за нови успехи, този път на "Ролан Гарос".

Българката излиза днес (2 октомври) на корта в Париж, за да опита за втори път в кариерата си да се класира за четвъртия кръг на турнира от Големия шлем. Нейна съперничка ще бъде Барбора Крейчикова от Чехия.

Срещата им е трета на корт номер 7 във френската столица. Очаква се тя да започне след 15:30 ч. българско време.

Пиронкова се класира за трети кръг в надпреварата, след като победи Андреа Петкович на старта, а след това Серина Уилямс се отказа заради контузия. 

Така пловдивчанката ще трябва за първи път в кариерата си да се изправи срещу 24-годишната чехкиня. Крейчикова има една титла от "Ролан Гарос" в кариерата си, но на двойки (от 2018 г.). На сингъл тя участва за втори път в основната схема на турнира (след отпадане в първи кръг през 2018 г.).

Пиронкова е далеч по-опитна. Българката играе в Париж за 13-и път, като най-доброто ѝ класиране е четвъртфинал през 2016 г.

При победа днес пловдивчанката ще срещне Анна Каролина Шмиедлова от Словакия или Надя Подороска от Аржентина.