на живо

Приличащият на английски гранд Скендербеу се отдалечи от Шампионска лига след загуба от Динамо (ВИДЕО)

Венцислав Христов остана на резервната скамейка на домакините

Динамо (Загреб) е на крачка от петото си участие в груповата фаза на Шампионска лига. Хърватският тим постигна важна победа с 2:1 при гостуването на сензацията от Албания Скендербеу (Корча) в първи мач от плейофите за участие в най-авторитетния клубен турнир в света. Точни за гостите бяха Судани и Пиварич, който отбеляза победния гол в третата минута на продължението на редовното време.

Българският нападател Венцислав Христов започна мача на резервната скамейка, но не бе използван от треньора Мирел Йоса.

Пред 13 000 зрители на "Елбасан Арена" в намиращия се на 80 километра от Корча град Елбасан, домакините поведоха изненадващо с гол на капитана Бледи Шкемби в 37'. Той се разписа със страхотно изпълнение от фаул.

Динамо изпитваше затруднения в завършването на своите атаки, но в 66' усилията на гранда от Загреб дадоха резултат. Технично подаване на 20-годишния Марко Рог изведе сам срещу вратаря Марко Пияца, който действа неегоистично и подаде към разписалия се на празна врата Ел Араби Хилал Судани.

До края гостите бяха далеч по-добрият отбор на терена, главно заради отличните действия на появилия се като резерва полузащитник Анте Чорич, който е едва на 18 години.

Логичното се случи в 93', когато именно Чорич направи страхотен индивидуален пробив между трима и подаде към Йосип Пиварич. Левият бек нагласи топката на неудобния си десен крак, но това не му попречи да изстреля снаряд от 16-17 метра в горния десен ъгъл, осигурявайки успеха на Динамо.

Хърватският тим е все по-близо до групите на Шампионска лига - нещо, което не се е случвало на от сезон 2012/13. Отборът също така увеличи серията си от поредни мачове без загуба на 42, като последното поражение е от 27 ноември, 2014 година.

За шампиона на Албания в последните пет сезона Скендербеу, чийто емблема и екипи приличат поразяващо на тези на английския Арсенал, остава надеждата за победа в реванша след седмица на стадион "Максимир" в Загреб. Тимът на треньора Мирел Йоса е първият от балканската държава, който играе в плейофите на турнира и ще участва в груповата фаза на европейски клубен турнир, тъй като при отпадане от Динамо предстои участие в Лига Европа.