на живо

Рафаел Надал счупи рекорд на Макенроу

Испанецът вече има 50 поредни спечелени сета на клей

Reuters

Рафаел Надал подобри рекорда на Джон Макенроу за поредни спечелени сетове на определена настилка, след като победи с 6:3, 6:4 Диего Шварцман и се класира на четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Лидерът в световната ранглиста вече има 50 поредни спечелени сета на клей, с което счупи постижението на Макенроу от 1984-а година.

Надал, който ще играе срещу австриеца Доминик Тийм в петък, постигна рекорда си с победи в Барселона, Монте Карло и "Ролан Гарос" през миналата година.

Испанецът беше поставен под известно напрежение във втория сет, след като загуби подаването си и Шварцман изравни за 4:4, но аржентинецът допусна пробив още в следващия сервис-гейм и Надал поведе отново. В крайна сметка той затвори мача на собствен сервис и с първото разиграване за победата, дошла след час и 44 минути игра.

"На четвъртфинал в Мадрид съм и само това има значение в момента. Радвам се, че стигнах до тази фаза. По време на мачовете не мисля за нещо друго, освен за съперника ми и за това как се развива играта. Това е всичко. Да спечелиш 50 сета поред е трудно, но го направих. Вече всичко свърши и се надявам да не говорим повече по тази тема", каза Надал.

Доминик Тийм победи Борна Чорич с 2:6, 7:6(5), 6:4 и по този начин си осигури мач с Надал на четвъртфиналите в Мадрид.