на живо

Серина Уилямс е на девети финал на Откритото първенство на САЩ

Тя ще играе срещу първата японка, която ще се бори за трофей от Големия шлем

Reuters

Серина Уилямс - Наоми Осака ще бъде финалът при дамите на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ.

Американката нямаше никакви проблеми стъпка преди големия мач и победи с 6:3, 6:0 Анастасия Севастова. 

Така бившата номер 1 в света ще спори за девети път за трофея от последния за годината турнир от Големия шлем. В шест от тези случай Уилямс, която е 26-а в световната ранглиста в момента, е печелила.

Преди година американката си взе почивка от професионалните си задължения, за да роди първото си дете, като бременността ѝ бе тежка. 

Снимка: Reuters

"Това е невероятно, защото преди година буквално се борех за живота си след раждането. След това всеки ден благодаря, че съм жива и, че мога да се наслаждавам на това, което правя най-добре – да играя тенис. Няма значение какво се случва в мачовете, аз съм доволна и се считам за победител", каза 37-годишната американка, която за 31-ви път достига до финал на турнири от Големия шлем.

Със срещата за титлата тя ще стане третата най-възрастна жена, която ще участва във финал на най-важните турнири за годината, а ако победи ще бъде и най-възрастната шампионка, подобрявайки собствения си рекорд от Откритото първенство на Австралия през 2017.

Снимка: Reuters

За целта обаче първо трябва да се справи с първата японка, достигнала до финал на турнирите от Големия шлем - Наоми Осака, която победи миналогодишната финалистка Медисън Кийс с 6:2, 6:4.