на живо

Статуя зад вратата

Спартак Москва изненада ФИФА

Делагацията на ФИФА,която посети Русия за инспекция на подготовката на страната за Мондиал 2018, е останала изненадана от присъствието на паметник до терена на клубния стадион на Спартак Москва.

Става дума за композицията, представяща легендите на клуба, братя Старостини, зад една от вратите на новия клубен стадион „Открытие Арена“.

Братята Александър, Николай, Андрей и Пьотър играят за Спартак преди Втората световна война, но през 1943 г. са пратени в лагер в Сибир след присъда за антисъветска дейност. Реабилитирани са през 1954 г., но никога повече не играят футбол. Александър Старостин е първият капитан в историята на Спартак (Москва).

„Посетихме „Открытие Арена“. Това е прекрасен нов стадион. Бяхме сериозно изненадани от наличието на паметник на метри от терена. Той дори не е на трибуните, а пред тях, зад една от вратите. За първи път се сблъскваме с подобен проблем. За момента не сме взели решение за бъдещето на паметника, но предстои обсъждане. Предупредили сме за това организаторите“, заяви шефът на комисията към ФИФА Кристиан Унгер.