на живо

Тенисистът с най-шантави гащи партнира на Григор в Лондон

Димитров ще участва и в турнира на двойки в "Куинс Клъб"

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров продължава подготовката си за турнира "Куинс" на тревна настилка в Лондон. Надпреварата започва идният понеделник, а родната звезда ще се включи в основната схема, както на сингъл, така и на двойки. Гришо ще си партнира с един от най-добрите тенисисти в момента - Стан Вавринка, който преди по-малко от седмица спечели Ролан Гарос.

Освен със страхотното си израстване на корта през последните два сезона, швейцарецът впечатлява и с екстравагантната си екипировка в последните няколко турнира, в които участва. Дали по свое лично желание или поради съвет на модни експерти, Вавринка разчита неизменно на къси гащи, които според шарката си далеч повече приличат на боксерки или покривка за летен излет.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Самият Вавринка обаче не се притеснява от комичния си вид, а напротив - смята, че шортите му носят късмет. След победата си над Новак Джокович в Париж Стан заяви, че неговият триумф ще бъде помнен винаги, именно заради панталонките, които дори ще бъдат окачени в музея на надпреварата.

Той ще може да ги носи и на турнира в Куинс, но на Уимбълдън ще трябва да се съобрази с традицията, според която бялото облекло е задължително.

Ние пък се надяваме Вавринка да помогне на Григор не само в турнира на двойки, но и да даде повече увереност на родния представител, който се представя доста слабо от началото на годината.