на живо

Флори Иванова за новия подкаст: Очаквайте автентичност. Без монтаж (ВИДЕО)

"За спорта без клишета" стартира в четвъртък

Флори Иванова за новия подкаст: Очаквайте автентичност. Без монтаж (ВИДЕО)

bTV Media Group започва нов проект - спортен видео подкаст. Пилотното издание ще бъде качено в дигиталното пространство утре, в 11 ч. 

Задълбочени и откровени разговори е това, което слушателите и зрителите на спортния видео подкаст могат да очакват. Неслучайно проектът се казва "За спорта без клишета".

Подкастът ще е всяка седмица, като всеки четвъртък ще се качва ново съдържание. Всички интересуващи се от спорт и не само могат да го намерят на следните платформи:

- спортната секция на btvnovinite.bg - подсекция "За спорта без клишета"

- YouTube канала на bTV Media Group

- Spotify

- SoundCloud

- iTunes

В първия епизод Флорина Иванова приема на гости Илиана Раева в един много личен разговор.

Идеята за подкаста се ражда преди 3 месеца. С една цел - да следва променящите се интереси на все по-будната и информирана аудитория и да задоволява търсенето със задълбочено съдържание.

"Може би в България форматът подкаст не е масово популярен, но на запад има бум в интереса към такъв тип медия. И това не е случайно. Хората търсят неподправени, обективни, изпълнени със смисъл разговори, които обхващат изцяло историята на дадена личност или събитие. Без монтаж.", разкрива Флорина Иванова.

Снимка: Евгений Милов

Именно това ще предложи "За спорта без клишета" – автентичност. Форматът обикновено се отличава с дълги разговори, а темите със себеседниците често са необятни.

"Аз съм привърженик на традиционния подкаст, в който сядаш с някого и си говориш, без излишни движения и допълнителна картина, която да разсейва – за филмовите ни изяви си имаме телевизията. Тук е различно. Хората в повечето случаи ще го слушат, докато пътуват, докато тренират, защото на всяко свое действие търсят добавена стойност. Ние ще им я предложим.", категорична е спортната журналистка.

Затова и студиото на "За спорта без клишета" е малко, модерно и уютно. Изграждането му стана с дружни усилия за по-малко от седмица.