на живо

Кралят на халките – специален гост на спортния подкаст на bTV (ВИДЕО)

Гледайте недостижимия Йордан Йовчев в Епизод 3 на „За спорта без клишета“

Кралят на халките – специален гост на спортния подкаст на bTV (ВИДЕО)

Още един специален и недостижим в своята област гост! Такъв със сигурност ще седне на стола срещу Флорина Иванова в Епизод 3 на спортния подкаст на bTV. След шеметното начало на „За спорта без клишета“, поставено от две железни дами за пример – Илиана Раева и Ивет Лалова, дойде ред и на един изключителен рицар – Йордан Йовчев!

Снимка: Евгений Милов, bTV

Един от най-великите гимнастици на нашето време повдига завесата за нашите зрители за най-интригуващите моменти от своята знаменита кариера. Разговорът на Флори с Краля на халките може да гледате утре – четвъртък (3 март), след 11:00 часа на познатите места: 

В специалната секция „За спорта без клишета“, която ви очаква в раздел „Спорт“ на сайта btvnovinite.bg. Линк към секцията ТУК: https://btvnovinite.bg/sport/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката върху този линк ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Снимка: Евгений Милов, bTV

Гостуването на Йордан Йовчев в третия епизод на спортния ни подкаст е достъпно и на аудио платформите: Soundcloud, Spotify и itunes. 

Йордан Йовчев завинаги ще остане в сърцата на феновете по цял свят с огромното си сърце, което оставяше в залата по време на всяко едно от изумителните си ШЕСТ (да, цели 6 на брой!!!) олимпийски участия: Барселона 1992, Атланта 1996, Сидни 2000, Атина 2004, Пекин 2008, Лондон 2012.

Всемогъщият пловдивчанин има четири олимпийски медала и макар сред тях официално да няма нито един златен, то за феновете от всички краища на земното кълбо българинът винаги ще бъде приеман като олимпийски шампион!

Среброто му на коронния му уред халки от игрите в Атина през 2004 г. вероятно ще остане за вечни времена сред най-големите грабежи в олимпийската история. Брутална съдийска сеч в гръцката столица го лишава от заслужената титла, само и само на най-високото стъпало да се качи… представителят на домакините Димостенис Тамбакос. Възмутен от случващото се, по време на награждането друга икона на спортната гимнастика – италианецът Юри Кеки, най-демонстративно хваща ръката на Йовчев и я вдига победоносно във въздуха!

Момент, белязал дълбоко историята на летните игри.

Снимка: Евгений Милов, bTV

В Атина 2004 Йовчев печели и бронз на земя – две отличия със същия оттенък той печели отново на халки и на земя от предходните олимпийски игри – тези в Сидни 2000.

Медалите му от световни първенства, световни купи и европейски първенства просто нямат преброяване. Четирикратен световен шампион, петкратен световен вицешампион, четири пъти бронзов медалист на планетата. От първенствата на Стария континент Йовчев има едно злато, пет сребърни отличия и едно бронзово.

От няколко години Йовчев оглавява българската федерация по спортна гимнастика и благодарение на неговото управление, този спорт у нас продължава да се развива, а не просто да съществува.