на живо

Епизод 1: Каквото стане във Вегас, си остава във Вегас

Ще оцелеят ли пратениците на bTV в компанията на братя Пулеви в следващите две седмици?

Епизод 1: Каквото стане във Вегас, си остава във Вегас

Каквото стане във Вегас, си остава във Вегас. Сигурно сте чували безброй пъти тази фраза, която се е превърнала в нарицателно за прочутия американски град насред пустинята Невада.

Вече и ние сме категорични, че е така!

По-малко от 24 часа от пристигането ни в Лас Вегас, е ясно, че предстоят вълнуващи две седмици. За нас те ще минат на един дъх в компанията на братя Пулеви. На 14 май в Лос Анджелис Кубрат и Тервел се качват на ринга в супер класна боксова гала, която се очаква с огромен интерес в цял свят.

От три месеца Кубрат и Тервел са заедно на американска земя. Отстрани изглежда лесно: да живееш в Лас Вегас звучи приятно. Двамата обаче следват стриктен режим, тренировките им са тежки и двуразови, имат само един почивен ден в седмицата. Стават рано, лягат си рано и колкото и да не ви се вярва, почти няма шанс да ги видите навън, освен ако не са се запътили към някоя зала.

Първата ни спирка е прочута зала за кросфит. В нея Пулеви са като у дома си. Всички ги познават, всички ги обичат. Два часа обаче кипи усилена работа и се лее пот. Но с тях е забавно. Така беше и преди година в Танзания, където Тервел спечели 16-ата си победа при професионалистите. Смехът с Пулеви просто е гарантиран.

Предишната вечер Кубрат ни посреща на летището и ни помага бързо да се адаптираме. Усмивките и на двамата не слизат от лицата. Позитивни хора, които никога не са имали лека съдба и които никога нищо не са получили даром от съдбата.

Снимка: Lap.bg

Време за пестене няма. Загърбили мисълта, че на хиляди километри от Вегас, в България, са оставили най-близките си хора, братя Пулеви крачат към заветната цел: две победи в зала "Форум" на 14 май в Града на ангелите.

Как живеят двама от най-обичаните български спортисти в американския свят? Как минават дните им? С какво се хранят? Как се концентрират? Въобще, излизат ли из нощен Вегас? Ние с колегата Петър Стоев обещаваме да следваме всяка тяхна стъпка. За нас няма да е здравословно дори да се опитваме да ги копираме в залата за физическа подготовка, но пък ви обещаваме, че ще има много, много интересен материал, който да споделим в следващите седмици.