на живо

Кубрат и Тервел Пулеви тренират у дома: плюсове и минуси (ВИДЕО)

Епизод 1: Гледайте боксовата гала с участието на братя Пулеви на 30 март, пряко по bTV, bTV Action и на сайта btvsport.bg.

Кубрат и Тервел Пулеви тренират у дома: плюсове и минуси (ВИДЕО)

За първи път България ще бъде домакин на боксов мач с толкова голям залог! На 30 март Кубрат и Тервел Пулеви ще излязат на ринга с надежда да напуснат "Арена София" с престижни пояси. 

Кубрат (30 победи, 14 нокаута, 3 загуби) ще се боксира за регулярната световна титла на WBA в тежка категория. Негов съперник ще е коравият шампион Махмуд Чар (34 победи, 20 нокаута, 4 загуби).

Преди него Тервел (18 победи, 14 нокаута, 1 загуба) ще излезе срещу коравия камерунец Роли Ламбърт Фогоум (16 победи, 12 нокаута, 2 загуби). Мачът ще е за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA.

Мачовете ще може да гледате пряко по bTV, bTV Action и на сайта btvsport.bg.

"Невероятно събитие ще е, защото от подобно естество никога не е провеждано такова събитие в България. Сигурен съм, че и на публиката много ще ѝ хареса. Убеден съм, че ще ме подкрепят силно - и мен, и брат ми. Това е изключително важно!", категоричен е Кубрат.

Снимка: Lap.bg

За формата на двамата братя се грижи познато лице - американецът Ибн Кейсън. 

"Обичам България и София. Чувствам я като свой дом. Енергията тук винаги е много хубава. Радвам се, че Кубрат има възможност да тренира на място, където всичко е чудесно. Тук е различно от Лас Вегас - всичко е близо. Един от минусите е, че тук е тяхната среда, хората ги разсейват. Кубрат е от хората, които винаги са готови да помогнат. Той понякога закъснява, но винаги е тук", издава специалистът.

В края на подготовката към щаба ще се присъедини и Ули Вегнер, с когото Кобрата работи преди години. Сега те се чуват всекидневно.

Снимка: Lap.bg

Преди дни, като добър домакин, по-големият брат Пулев приветства своя съперник - Махмуд Чар, в София за традиционна пресконференция и за обиколка на някои от емблематичните места в столицата.

"Видях какъв стил човек и характер е, каква нервна система има. На ринга може да се опита да ме сплаши. При мен подобни неща действат дисциплиниращо и се фокусирам върху двубоя", размишлява Кобрата.

 

Снимка: Lap.bg

Тервел също е проучил в детайли своя съперник - камерунеца Роли Ламбърт Фогоум.

"Важен мач, труден противник. Очаквам да стане труден мач, но се надявам със спарингите и с хубавата подготовка, която правим, да победя. Много опасен противник е, повечето му мачове са победи. Има загуби, но по точки, не е нокаутиран", разказва той.

Гледайте боксовата гала на 30 март! Започваме в 20:00 ч. по bTV Action и на сайта btvsport.bg. Мачовете на братя Пулеви ще може да гледате и пряко по bTV от 22:00 ч.