на живо

Епизод 5: Оръжието на Пулеви? Уникалната им братска връзка

Ако единият от тях потъва, другият незабавно се появява, за да го изправи на крака

Да имаш добър треньор, когато говорим за професионален спорт, е истинска благословия. Треньорът не е просто човек, който в рамките на час или два ти показва комплекс упражнения, след което ти обръща гръб и си тръгва. Добрият треньор познава душата ти. Има пряк път до ума ти и до сърцето ти. И най-важното: доказал е, че можеш да му се довериш, когато под краката ти започне да пари.

В епизод 5 на "Ръкавиците на Пулеви" ви срещаме с архитекта на Кубрат и Тервел - техният американски треньор Ибн Кейсън. И преди да смръщите чело и да попитате кой по дяволите е той, нека ви разкажем:

Ибн Кейсън е на 45. С над 20-годишен опит в професионалния бокс като треньор. Боксът е в кръвта му. Боксът е щампа върху фамилията му. По-големият му брат Хасим Рахман през 2001-а шокира света като нокаутира тогавашния властелин в тежка категория Ленъкс Люис и стана един от най-изненадващите шампиони на планетата.

Кейсън работи с Кубрат от около 4-5 години, още когато Кобрата бе плътно до немската легенда Ули Вегнер. Днес ковачът на шампиони от Източна Германия вече е на 80 и за него е непосилно да пътува 10 часа през океана, камо ли да издържи под жаркото слънце на 40-градусовата жега в Лас Вегас.

Към Ули обаче Кобрата таи изключително топли чувства, ще му бъде благодарен доживот за уроците, които е научил. За Вегнер Кубрат говори с огромен респект. Но настоящето му, както и това на брат му Тервел, е в ръцете на Ибн Кейсън.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ibn Cason (@ibncason)

Срещаме се с Кейсън в неговата зала в Лас Вегас. Отрупана с купи, медали, отличия. Гъмжаща от народ, от настоящи и бъдещи шампиони. Рингът пари под краката на Пулеви, които чинно изпълняват всяка заръка на американеца. Личи си, че тримата работят в синхрон. И още нещо: имат си доверие. А да заслужиш доверието на братя Пулеви, не е лесна задача. За да ти го дадат, наистина си се преборил за него и си доказал, че имаш и моралните, и професионалните качества.

И така, представяме ви Ибн Кейсън - един спокоен, ведър, усмихнат човек, чийто мозък функционира 24 часа в денонощието, 7 дни седмично на една-единствена вълна: как нашите момчета да излязат победители на 14 май в Лос Анджелис.