на живо

Наша световна шампионка подкрепя Пулеви в Коста Меса (ВИДЕО)

Дейзи Ланг със специалнo интервю за bTV броени часове преди мачовете на Кубрат и Тервел

Наша световна шампионка подкрепя Пулеви в Коста Меса (ВИДЕО)

Родена като Деси Кирова, покорила света като Дейзи Ланг. Тя е първата българка, завоювала световна титла в бокса, при това не е една, а цели три - в три различни категории, в рамките на 4 години. От професионалния ринг се оттегля след 23 мача, от които печели 19.

Ланг, която ще присъства на галата в Коста Меса с участието на братя Пулеви, даде специално интервю преди битките. Тях можете да проследите от 05:00 ч. пряко по bTV, както и онлайн на btvsport.bg. Кубрат се изправя срещу поляка Анджей Вавжик, а Тервел ще мери сили с представителя на домакините Дионардо Майнър.

"Много съм развълнувана, защото съм първо българка и се радвам да подкрепя други българи, които вървят по стръмния път на професионалния бокс. Знам колко е трудно. Ще бъда на мачовете.", която е членка на Международната боксова зала на славата при жените.

"Нашите отношения винаги са били прекрасни. Аз бях чула за Кубрат, много преди да се запознаем лично на живо. От немския му треньор Ули Вегнер. Както знаете, моята кариера премина в Германия. Реших да подкрепя Кубрат в доста тежък момент от неговата кариера - мача с Владимир Кличко, който загуби."

"Тогава абсолютно всички медии бяха срещу него. Всички говореха срещу него. Тогава аз почувствах, че той трябва да има силна подкрепа от човек, който е успял в този спорт. Взех си билет за България и заминах за първия му мач след възстановяването от поражението срещу Кличко.", сподели Ланг, която ще бъде сред повече от стоте българи в "Хангара".

"Всеки противник е опасен. Смятам, че братя Пулеви се готвят за сериозно, имат опит и не подценяват. Кубрат трябва да се съсредоточи върху този опонент, а след това вече ще реши дали да играе за титла или не. Тервел има достатъчно опит в аматьорската си кариера срещу боксьори с обратен гард."

Боксьорката коментира и скандала от 2019 г., когато Кобрата беше обвинен в сексуален тормоз от репортерката Джени Суши и изтърпя наказание заради целувка.

"Всяко чудо за 3 дни, беше много грозна постъпка на въпросната дама, която се опитва чрез известни да стане тя известна. От бизнес гледна точка му направи услуга. Получих страшно много обаждания за Кубрат и от телевизиите, които съжаляваха него, а не нея."