на живо

"Ще бъда в супер форма!" (ВИДЕО И СНИМКИ)

Правим невъзможното, за да се случи този мач в България, каза Кубрат Пулев преди зрелището с Махмуд Чар

"Ще бъда в супер форма!" (ВИДЕО И СНИМКИ)

"Подхождам с респект и уважение. Бъдете сигурни, че ще изляза в една супер-форма, а оттам нататък, каквото Господ е отредил - ще направим всичко възможно да направим в България световен шампион по бокс", обеща Кубрат Пулев.

Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс потвърди официално, че ще се боксира с Махмуд Чар за регулярната световна титла на Световната боксова асоциация - на 30 март в "Арена София".

Снимка: Lap.bg

"Това ще е едно невероятно събитие. Имаме привилегията то да се състои в България. Имайте предвид, че взехме много трудни решения. Правим невъзможното, за да се случи в България този двубой. Аз съм благодарен на хората, които прегърнаха тази идея и помагат. Опитваме се да направим нещата така, че всичко това да се случи и нещо повече - да има една невероятна галавечер, която да остане в историята.

Снимка: Lap.bg

Лично съм благодарен на първо място на Господ, че предостави възможността на всички в организацията. Като спортист ще се изправя срещу един сериозен противник. Той има доста опит и много тежки битки през които е минал. Подхождам с респект и уважение към него. Бъдете сигурни, че ще изляза в една супер форма, а оттам нататък, каквото Господ е отредил - ще направим всичко възможно да направим в България световен шампион по бокс."

"Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място.

Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", отговори Чар.

Снимка: Lap.bg

Кобрата за последно се боксира на родна земя през 2018 г. Тогава той надделя над Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след 12 рунда.

В последната си среща на ринга българинът надигра Анджей Вавржик на 14 декември 2023 в Коста Меса.

От своя страна Чар е в серия от три поредни победи. За последно германецът нокаути Нури Сефери на 21-и декември 2022-а в Хамбург.

Снимка: Lap.bg

"Впечатлен съм от упоритостта на Кубрат. Видяхме как два пъти се би за световна титла. Благодарен съм, че сега съм тук. Част от едно невероятно шоу. Това е големият шанс на Кубрат - мач за световна титла. Тренираме постоянно. Както той, така и аз.

Снимка: Lap.bg

Бих се радвал и ние да сме световни шампиони. Това е различно нещо. Ще е плод на цяла една кариера и цял един живот", заяви Тервел Пулев. Той също ще се качи на ринга на 30 март, като до дни ще стане ясно името на неговия съперник.