на живо

В ръкавиците на Пулеви: Мачът на Тервел рунд по рунд (ВИДЕО)

Вижте още веднъж атрактивната победа №18 на Тервел Пулев на професионалния ринг

В ръкавиците на Пулеви: Мачът на Тервел рунд по рунд (ВИДЕО)

Тервел Пулев постигна зрелищна победа в 6 рунда срещу Дионардо Майнър в полутежка категория на гала вечер в "Хангар" в Коста Меса, щата Калифорния.

1 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)

Бронзовият медалист за България от олимпийските игри в Лондон 2012 прати американеца в нокдаун, но не тръгна да търси нокаут в двубоя и изкара всичките 6 рунда в категорично надмощие над съперника.

За по-малкия от двамата братя Пулеви това е 18-и успех на професионалния ринг, като до 14 от тези победи Тервел е достигнал с нокаут.

2 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)

Тервел Пулев има една-единствена загуба в професионалната си кариера - през миналата година, от многократния световен шампион Сергей Ковальов.

За Тервел това е втори двубой за 2023 г., след като през април, отново в зала "Хангар" в Коста Меса, той прекърши съпротивата на друг американец - Джош Ходжгрийн. Тогава срещата завърши с нокаут за Тервел в третия рунд.

3 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)

Преди мача срещу Майнър, Тервел Пулев беше под №64 в света в полутежка категория.

Успехът му на 15-и декември рано сутринта българско време в щата Калифорния обаче го изстреля напред в ранглистата с 14 места и той вече е в Топ 50.

Това означава, че през 2024 г. Тервел Пулев със сигурност се цели още по-високо, а негов нов двубой се очаква през пролетта на новата година, когато на ринга се очаква да се качи и брат му Кубрат.

4 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)

В сряда вечерта Тервел се завърна благополучно в България, след като двамата с Кубрат изпуснаха два полета на път към родината: първо връзката от Маями към Франкфурт, а след това и от Франкфурт за София.

До Нова година и двамата братя ще си дадат заслужена почивка, за да обърнат внимание на семействата си.

5 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)

Нетърпеливи да видят Тервел обратно у дома са синовете му: Калоян на 15 години, Аспарух на 7 години и Самуил на 2 години и 8 месеца.

И Тервел, и Кубрат ще се завърнат в залата и към тренировките в началото на новата година, въпреки че към този момент няма конкретно предложение за съперник, който всеки един от братята би могъл да срещне. По този въпрос работят промоутърите на Пулеви в САЩ.

6 РУНД: ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ДИОНАРДО МАЙНЪР (САЩ)