на живо

Тайната на братя Пулеви: Кръв, пот и сълзи. В този ред (ВИДЕО)

Това е третият ни шанс, не може да го изпуснем на никаква цена, каза пред bTV мениджърът на Кубрат и Тервел - Ивайло Гоцев

Тайната на братя Пулеви: Кръв, пот и сълзи. В този ред (ВИДЕО)

Отново e време за бокс, отново е време за шоу, отново е време за българския химн!

6 години по-късно братята се завръщат пред българска публика, а залогът е огромен. За първи път български боксьор ще се бие за световна титла на българска земя - Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар за регулярната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория.

Снимка: Lap.bg

За да е вечерта още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Специалните ни студия може да гледате два пъти седмично, в понеделник и петък, веднага след късната емисия новини. И така до 30 март. А сега обратното броене започва!

Подготовката за мегасъбитието обаче вече тече. А за да ни запознае с нея и с детайлите за това как се стигне до този сблъсък, в студиото ще влезе мениджърът на братя Пулеви Ивайло Гоцев.

"До мача се стигна с магия. Българска магия. Работим усилено, с много силен екип. Усетих истински силни чувства между Кубрат и Чар, както и готовност от двете страни за битка. Чар не идва на гости. Той самият избра Кубрат. Даниел Дюбоа и Джарел Милър бяха също претенденти.

Снимка: Lap.bg

Кубрат и Чар са спокойни до едно време. На ринга всичко е относително. Самият стил прави битката. Един силен десен прав, остава думите настрани", каза в студиото ни промоутърът.

"Махмуд е боец, тип файтър. Върви напред. Няма задна, както казва Кубрат. До последния удар ще се бият. Не се предава, има боен дух. В оспорвани срещи, може да надделее.

Снимка: Lap.bg

И двамата имат опит. Това е шахмат, не е табла. Кой ще изчисли ходове напред", е мнението на Гоцев.

Семейството

"Всичко са постигнали с кръв, пот и сълзи. В този ред. Баща им е знаел какво прави. И двамата да бъдат боксьори. Всичко се дължи на Венко Пулев. Много усилия, много труд, лагери, доказване в аматьорския бокс, а след това и при професионалистите. Не е лесно! От малки - до големи мъже. Сърце, юмруци, дух, дисциплина, вяра, желание, голямо сърце... Има някои боксьори, които не могат да се върнат след загуба. Но Роки го е казал - "Не е важно да не паднеш, а да станеш". Това е третият ни шанс, не може да го изпуснем на никаква цена. Ще се получи този път. Всичко или нищо! Но нищо не приемаме ние. Бащинството много го промени. Той е друг човек. Малцина познават татко Пулев."

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG
Шансът на Тервел

"Ще срещне камерунска машина, наистина обигран боксьор с опит. Губил е само срещу Томи Фюри. Шансовете са 50/50. Тервел няма време за губене. Той се стреми към световната титла. Със сигурност при успех в София ще влезе в Топ 10 на ранглистата. След това е въпрос на преговори.

В Калифорния той стана по-уверен файтър. Той също може да стане световен шампион".

Мачовете срещу Кличко и Джошуа

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Кубрат нямаше достатъчно опит срещу Владимир Кличко, а вторият път бе удар от съдбата - всички в лагера се разболяхме от ковид. Изкарахме го с трудности.

Снимка: Lap.bg

Кубрат две седмици беше на режим, който не му позволяваше да тренира. Всички бяхме стресирани от емоциите, рестрикциите, но трябваше да излезем на сцената. Той даде всичко от себе си. Издържа 9 рунда, игра на 50-60 процента. Това беше резултатът. Видяхме само преди дни същият този Джошуа колко силно удря."

Пред Калоян Кюркчиев за специалното студио говори и треньорът на Пулеви - Ибн Кейсън.

"Обичам България и София. Чувствам я като свой дом. Енергията тук винаги е много хубава. Радвам се, че Кубрат има възможност да тренира на място, където наистина всичко е чудесно.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Разбира се, тук е различно от Лас Вегас, има своите плюсове и минуси. Времето е различно. Всичко ни е близо, докато в САЩ разстоянията са доста по-големи.

Един от минусите обаче е, че тук е тяхната среда. Хората ги разсейват. Кубрат е от хората, които винаги са готови да помогнат. Това със сигурност ги разсейва поне малко. Кубрат понякога закъснява, но винаги е тук. Дава максимума от себе си", споделя американецът.

Снимка: Thriller Fight Club

Разбира се, не иска да издава точната програма до 30 март.

"Защото не знам кой може да ни гледа. Бих казал единствено, че тренираме здраво. Почиваме също, разбира се, но тук идва и моята задача да намеря правилния баланс. Очаквам от Кубрат да излезе на ринга и да доминира. Разбира се, че ще е необходима и доза късмет. Той обаче трябва да даде всичко, на което е способен", надъхан е Ибн.

Нямайте и грам съмнение, че и този път bTV ще ви направи свидетели на всеки любопитен детайл от подготовката а Кубрат и Тервел за голямата вечер.

Дигиталната поредица "В ръкавиците на Пулеви" се завръща с нови епизоди, които ще отброяват дните до 30 март. Първия може да гледате още утре на сайта ни btvsport.bg.

Вижте цялото първо специално студио преди битките на Кубрат и Тервел във видеото.