на живо

Тервел пред bTV: Благодаря на цяла България! (ВИДЕО)

Три рунда българинът крие от съперника си, че се боксира със силни болки в ребрата

Тервел пред bTV: Благодаря на цяла България! (ВИДЕО)
 

"Благодаря на цяла България за подкрепата. Имаше много български знамена и възгласи в залата", бяха първите думи на Тервел Пулев след победата му с технически нокаут след само три рунда бокс в "Хангара" в Коста Меса, Калифорния.

"Сърдечни благодарности на всеки, който е свързан и се труди за Тийм Пулев. Мениджъра, треньорите, специалистът за храненето и всички останали, които остават малко или повече в сянка. Поздравяваме се с успеха, въпреки травмата в реброто, получена в самото начало на мача", добави Тервел, който от няколко часа се намира в чакалнята на спешното отделение на болница в Ориндж Каунти, за да бъде прегледан.

Пулев получи силен удар в тялото още в първия рунд на двубоя си срещу Джоел Ходжгрийн и съмненията са, че има пукнато ребро. Той призна, че е доиграл срещата със силни болки и се е наложило неочаквано да смени цялата си тактика:

"След удара се наложи да бъда много осторожен за защитата на тази зона. Прибрах лявата ръка плътно до тялото, което малко промени играта ми. Просто "отсъстваше" предната ръка. Въпреки всичко се опитвах да поддържам ритъма на играта, а и противникът ми да не усети, че изпитвам прорязваща болка."

Още в първите минути след края на мача Тервел говори пряко в ефира на сутрешния блок на bTV: Мисля, че е пукнато ребро, но ще видим. Прегледът ще покаже", каза Пулев директно от съблекалнята.

С опит и с характер, Тервел Пулев е съумял да не се издаде, че се намира в беда на ринга:

"Чувах указания да използвам предностоящата ръка, но не смеех да допусна повторен удар на същото място. В ъгъла дадох знак на кътменът да сложи ледарката върху мястото на болката. Минаха ми всякакви мисли по време на тези 3 рунда. Радвам се, че успях да се събера, да притискам американеца и да грабна победата от една трудна ситуация. Но така е и по- сладка победата."

И в този момент, братя Пулеви продължават да чакат ред, за да може Тервел да бъде прегледан. Настроението им обаче е на висота:

"С болкоуспокоително вече се диша по-добре. Очаквам да мина на рентген, за да знаем със сигурност каква е ситуацията", разказа Тервел.

В съблекалнята на братя Пулеви беше наистина шумно след победата, а едно българско момиче поздрави победителят в нашия ефир: "Тервел Пулев е №1, да живее България!"

Тервел Пулев се боксира за втори път в професионалната си кариера в прочутата зала за бойни спортове в окръг Ориндж Каунти - "Хангара". На 24-и март 2019 г. там той победи американеца Мич Уилямс, а след мача стана ясно, че българинът е извадил желязна воля, защото се е боксирал със счупена ръка. Фрактурата тогава беше получена именно в хода на битката.

Тук може да откриете всички епизоди от поредицата "В ръкавиците на Пулеви":

Гледайте епизод 6 тук: https://bit.ly/43vMQQ7

Гледайте епизод 5 тук: https://bit.ly/3UCPxvu

Гледайте епизод 4 тук: https://bit.ly/40XjTLB

Гледайте епизод 3 тук: https://bit.ly/3UluvBm

Гледайте епизод 2 тук: https://bit.ly/4020rvW

Гледайте епизод 1 тук: http://bit.ly/3mqT5UG