на живо

Тервел Пулев със съмнения за пукнато ребро (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският боксьор стисна зъби при победата над Джоел Ходжгрийн

Тервел Пулев със съмнения за пукнато ребро (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

Победата на Тервел Пулев над Джоел Ходжгрийн леко нагарча, защото веднага след като ръката на българина беше вдигна победоносно на ринга в "Хангара" в Коста Меса, Калифорния, стана ясно, че той е със съмнения за пукнато ребро.

До контузията се стигна, след като Тервел получи силен удар в тялото още първия рунд на мача срещу американеца, но въпреки силната болка, той не трепна по пътя към 17-ия си успех на професионалния ринг. За щастие обаче събра всички сили, за да приключи всичко възможно най-рано в своя полза.

Ето тук може да изгледате най-интересното от първия рунд:

"Понесох много тежък, силен удар още в началото на мача. Действително, съмненията са за пукнато ребро, но тепърва ще стане ясно дали е така. Просто болката, която изпитвам е много силна и трябва да се установи от какво е", коментира Пулев пряко в ефира на сутрешния блок на bTV, минути след успеха си.

Заедно с Кубрат, Тервел напусна "Хангара" и се отправи с личния им автомобил към спешното отделение на най-близката болница в Коста Меса. Двамата отказаха да се качат в линейката с екип от специалисти, които бяха дежурни по време на цялата бойна гала.

В спешното на най-близката болница на Тервел трябва да му се направят обстойни медицински прегледи и най-вече рентгенова снимка, който ще докаже дали наистина контузията му в ребрата е толкова тежка, колкото са опасенията от щаба му. Братя Пулеви обаче чакат вече четвърти час Тервел да бъде прегледан.

Вижте видео от чакалнята на спешното отделение в Коста Меса:

Мачът се игра пред 800 зрители и солидна родна агитка в Коста Меса, Калифорния. На Тервел бяха необходими само три от общо 8 предвидени рунда в прочутата зала "Хангара", за да убеди съдиите в превъзходството си. Той най-напред повали Ходжгрийн в нокдаун, а веднага след гонга рефера на ринга прекрати двубоя след отказване на американеца да продължи двубоя.

Българинът има само една загуба в 18 мача в професионалния бокс. Единственото му поражение дойде в 10-рундова здрава битка срещу едно от големите имена в профибокса в полутежка категория - Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 г. в Лос Анджелис.

По-младият от братята Пулеви е висок 187 см, на 40 години, които навърши през януари. Връх в кариерата му е бронзовото олимпийско отличие от Лондон 2012. Това е и последният медал за българския аматьорски бокс от олимпийски игри при мъжете. Тервел е двукратен европейски вицешампион: от Москва 2010 и от Анкара 2011. Двукратен носител на купа „Странджа“.

Тук може да откриете всички епизоди от поредицата "В ръкавиците на Пулеви":

Гледайте епизод 6 тук: https://bit.ly/43vMQQ7

Гледайте епизод 5 тук: https://bit.ly/3UCPxvu

Гледайте епизод 4 тук: https://bit.ly/40XjTLB

Гледайте епизод 3 тук: https://bit.ly/3UluvBm

Гледайте епизод 2 тук: https://bit.ly/4020rvW

Гледайте епизод 1 тук: http://bit.ly/3mqT5UG

Тагове:

тервел пулев