на живо

ГЛЕДАЙТЕ ТУК: Тервел Пулев - Джоел Ходжгрийн

Мача може да проследите още пряко на bTV Action и VOYO.BG

bTV
 

Точно 334 дни след последния си мач – този срещу световния шампион в полутежка категория Сергей Ковальов, Тервел Пулев отново слага ръкавиците в официален двубой с една-единствена мисъл – да се върне на пътя на победите.

Този специален момент за бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 може да бъде съпреживян на живо в България единствено в каналите на bTV - пряко по bTV Action, онлайн на VOYO.BG, както и тук - на btvsport.bg.

Боксовото шоу в Коста Меса, Калифорния, започна в 5:00 ч. българско време!

3:00 часа. Два часа по-рано братя Пулеви вече бяха в "Хангара" заедно с целия си щаб. Там беше треньорът Ибн Кейсън, който работи с двамата в последните няколко години и който е брат на едно от знаковите имена в света на тежката категория - Хасийм Рахман.

3:30 часа. В съблекалнята беше Роб Исайъс - диетолог на Пулеви, който винаги е заедно с тях по време на лагерите им отвъд океана и дори живее с тях и приготвя сам храната им, за да ги вкарва във форма. И разбира се, на преден план - Ивайло Гоцев - мениджър на братя Пулеви, който от десетилетия живее в САЩ и се ползва с отлична репутация на боксовите среди в Америка.

 

4:00 часа. Кобрата държи под око абсолютно всичко, което се случва и е свързано с мача на Тервел. Дори сам реши да провери ръкавиците, с които той трябваше да излезе на ринга.

Тервел има 16 победи (13 от тях с нокаут) и само 1 загуба в 17 мача в професионалния бокс. Единственото му поражение дойде в 10-рундова здрава битка срещу едно от големите имена в профибокса в полутежка категория - Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 г. в Лос Анджелис.

Съперник на по-малкия от братята Пулеви е американецът Джоел Ходжгрийн, с прякор Пантерата. Той има 14 успеха (13 от тях с нокаут) и 4 загуби в професионалната си кариера, а за последно се боксира, но отстъпи с технически нокаут на 25 декември 2022 г. срещу руснака Сослан Асбаров.

4:30 часа. Докато Кубрат проверяваше ръкавиците на Тервел, тейповете върху ръцете на по-малкия от братя Пулеви поставяше старателно именно треньора на Пулеви - Ибн Кейсън. Брат му Хасийм Рахман е два пъти световен шампион в тежка категория.

5:00 часа. След като бинтовете върху ръцете на Тервел бяха готови, последва задължителната проверка от съдията, който провери тях, след което провери и самите ръкавици и се подписа върху тях.

Стандартна процедура, без която няма мач, който да започва в професионалния бокс и гледка, с която специалните ни пратеници отвъд оекана Димитър Тасев и Петър Стоев вече свикнаха, защото те имаха привилегията да бъдат в съблекалнята на Пулеви и през миналата година, когато Тервел игра със Сергей Ковальов, а Кубрат срещу Джери Форест, но в "Киа форум" в Лос Анджелис.

5:30 часа. Тервел Пулев вече загрява в съблекалнята. Готов е. Облечен, обут, с ръкавици, разписани от съдията върху ръцете. Прави дежурните "лапи" със своя треньор - упражнение, без което боксьорите не могат.

6:00 Близо до него вече е и неговия кътмен - човекът, който трябва да се погрижи за лицето му, да го намаже, да внимава най-вече за онази зона около прясно зарасналата аркада над дясното око на българина. Тервел я получи по време на спарингите в хода на подготовката си за мача, но всичко днес изглежда добре.

6:30 часа. Буквално минути докато Тервел не бъде призован да се отправи към ринга за своето официално представяне. Именно в тези финални минути преди всеки мач, е времето на най-силната братска подкрепа. Кубрат стои прав до вратата на съблекалнята заедно с Тервел и тихо му казва последните си съвети. Мачът съвсем скоро ще започне.

Вижте последните думи между Кубрат и Тервел преди Тервел да излезе на ринга:

Всичко най-интересно около боксовата гала и подготовката за нея, в която участва и Кубрат Пулев, можете да намерите в епизодите от специалната ни поредица "В ръкавиците на Пулеви" на пратениците ни отвъд океана Димитър Тасев и Петър Стоев.