на живо

Тервел прегази Пантерата (ВИДЕО С ЦЕЛИЯ МАЧ)

Българският боксьор се завърна с победа на професионалния ринг

Тервел прегази Пантерата (ВИДЕО С ЦЕЛИЯ МАЧ)

Тервел Пулев прегази американеца Джоел Ходжгрийн и се завърна с гръм и трясък на професионалния ринг. Българинът беше безапелационен срещу съперника си, известен с прякора Пантерата, и записа победа №17 в кариерата си.

Мачът се игра пред 800 зрители и солидна родна агитка в Коста Меса, Калифорния. На Тервел бяха необходими само три от общо 8 предвидени рунда, за да убеди съдиите в превъзходството си. Той най-напред повали Ходжгрийн в нокдаун, а веднага след гонга рефера на ринга прекрати двубоя.

Неотлъчно до Тервел през цялото време, включително по време на представянето му преди мача на самия ринг беше Кубрат Пулев. Кобрата беше в ъгъла на брат си, редом с американския треньор на братята Ибн Кейсън - брат на някогашния двукратен световен шампион в тежка категория Хасийм Рахман.

Вижте сами как беше посрещнат Тервел Пулев от емоционалната публика в "Хангара":

Тервел има само една загуба в 18 мача в професионалния бокс. Единственото му поражение дойде в 10-рундова здрава битка срещу едно от големите имена в профибокса в полутежка категория - Ковальов. Двамата се срещнаха на 15 май 2022 г. в Лос Анджелис.

Мачът на бронзовия медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 бе своеобразно завръщане за него в култовата за бойните спортове зала "Хангара" в Коста Меса, Калифорния. Именно там, на 24-и март 2019 г. Тервел победи друг американец - Мич Уилямс със съдийско решение в 6 рунда. Така Пулев защити европейската си титла, но след двубоя се оказа, че по време на самата битка е счупил ръката си.

Тази сутрин около 7:15 часа българско време, навръх Разпети петък, Тервел Пулев вдигна отново победоносно ръце след свой мач отвъд океана. Разбира се, отново първата прегръдка след последния гонг беше братската - тази между братя Пулеви, които винаги вървят рамо до рамо. След това, на ринга при тях се качиха треньора Ибн Кейсън, диетолога на Пулеви Роб Исайъс, както и мениджъра им Ивайло Гоцев.

Вижте този момент, с който българите трябва да се гордеят:

Колкото до мача срещу Ходжгрийн, Пулев беше абсолютен фаворит. Той доминираше от първата до последната минута на двубоя, като от всяко негово действие личеше в пъти по-високата му класа. Качествата на известния с прякора си Пантерата американец, бяха лимитирани от малката Кобра от клана Пулеви.

Вижте най-добрите моменти от първия рунд:

Във втори рунд хегемонията на Тервел стана още по-осезаема, а съперникът му не можеше да излезе от ъгъла, като често намираше избавление от тежките удари на българина, като просто залягаше и симулираше, че е бил съборен от Пулев. Този номер мина при съдията веднъж, но при втория подобен опит последва предупреждение.

Вижте най-доброто от Тервел и от втория рунд:

Силите на Джоел Ходжгрийн взеха да го напускат още в третия рунд, все по-трудно му ставаше на американеца да издържа на темпото на отлично подготвения физически Пулев. Съвсем скоро, от смъртните заплахи, които смело бяха отправени от американеца по адрес на Тервел на кантара, щяха напълно да рухнат.

А заканите: "Ще те убия", с лош поглед пред камерите на местните медии, щяха да отидат бързо-бързо в кошчето за боклук.

В края на този рунд дойде и ужасяваща комбинация от ляв-десен прав в главата на противника, която прати представителя на домакините в нокдаун. Последваха няколко ъперкъта в брадата на Ходжгрийн, които окончателно го отказаха и той развя бялата кърпа.

Вижте най-добрите моменти от третия рунд:

 

След като приключат медицинските изследвания, които се наложиха заради силни болки в ребрата, на Тервел Пулев му предстои сладко завръщане към родината. В София го очакват люмимата му Диана и трите им момчета Калоян, Аспарух и Самуил, с които боксьорът ще посрещне великденските празници.

По-младият от братята Пулеви е висок 187 см, на 40 години, които навърши през януари. Връх в кариерата му е бронзовото олимпийско отличие от Лондон 2012. Това е и последният медал за българския аматьорски бокс от олимпийски игри при мъжете. Тервел е двукратен европейски вицешампион: от Москва 2010 и от Анкара 2011. Двукратен носител на купа „Странджа“.

Тук може да откриете всички епизоди от поредицата "В ръкавиците на Пулеви":

Гледайте епизод 6 тук: https://bit.ly/43vMQQ7

Гледайте епизод 5 тук: https://bit.ly/3UCPxvu

Гледайте епизод 4 тук: https://bit.ly/40XjTLB

Гледайте епизод 3 тук: https://bit.ly/3UluvBm

Гледайте епизод 2 тук: https://bit.ly/4020rvW

Гледайте епизод 1 тук: http://bit.ly/3mqT5UG