на живо

Епизод 6: Смъртни заплахи на кантара в Коста Меса (ВИДЕО)

„В ръкавиците на Пулеви“, гледайте мача на Тервел Пулев в петък от 5:00 по bTV Action

Епизод 6: Смъртни заплахи на кантара в Коста Меса (ВИДЕО)
 

Моментът настъпи: Тервел Пулев се качва на ринга в Коста Меса, Калифорния в мач, в който може да гледате единствено в ефира на bTV Action в петък (14.04). Бойната гала започва от „Хангара“ в 5:00 часа, а срещата на Тервел се очаква да стартира около 6:00 часа българско време.

Срещу Тервел излиза корав и арогантен американец – Джоел Ходжрийн, който се закани на кантара, че ще убие българина. Напомняме, че освен по bTV Action, този двубой може да се следи и онлайн, напълно безплатно и на нашия сайт btvsport.bg.

Тервел Пулев преследва своята победа №17 в полутежка категория на професионалния бокс, като до момента той има 16 успеха, от които 13 нокаута.

Съперникът му е израснал в Бруклин, Ню Йорк – типичен брутален тип от гетото, който има 14 нокаута и който е известен с прякора си Пантерата.

Възпитан и умерен в думите си. Такъв беше Тервел след официалния кантар преди галата.

„Със сигурност той (Джоел Ходжгрийн) е амбициозен. Има и самочувствие, защото той е у дома си, тук е неговата публика, неговата страна, ние сме дошли при тях, не те при нас“, коментира Тервел, който закова на кантара малко над 91 кг бойно тегло. Ходжрийн се оказа с 5-6 кг по-лек.

В Лас Вегас вече е и Кубрат Пулев. Той присъства на кантара на брат си и е неотлъчно до него в оставащите часове до началото на мача.

„Всичко, което се случва тук днес, може би и аз имам заслуга. Допринесъл съм това да се случи“, сподели Кобрата, който ще остане по-дълго отвъд океана, за разлика от Тервел.

За Кубрат тепърва се очаква потвърждение на съперник и на дата, на която ще се боксира, но се очаква това да се случи в началото на лятото.

Бойната гала, която включва седем срещи по бокс и ММА ще се проведе в една от култовите зали в Ориндж Каунти за бойни спортове – „Хангара“. Зала, която е добре известна и на братя Пулеви. През 2019-а двамата се боксират на ринга там, като и двамата постигат победи.