на живо

Тервел: Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения (ВИДЕО)

По-малкият от братя Пулеви загря за гала вечерта на 30 март

Тервел: Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения (ВИДЕО)

Тервел Пулев се надява той и брат му Кубрат да вдъхновяват децата да тръгнат по стъпките им. Това сподели бронзовият медалист от Лондон 2012, след като направи открита тренировка на място, пропито с история - Ларгото в София.

На 30 март по-малкият от братя Пулеви излиза на ринга в столицата срещу Роли Ламбърт Фогоум. Битката е за пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория.

Грандиозната гала, чийто основен мач ще бъде този между Кубрат Пулев и Игор Шевадзутский, можете да гледате от 20:00 ч. пряко по bTV Action и на сайта btvspоrt.bg. От 22:00 ч. – точно за мачовете на Тервел и Кубрат, шоуто ще бъде излъчено и по bTV.

"Подготовката ми мина добре. Направих хубави спаринги срещу боксьори с идентичен стил на противника ми.", коментира Тервел.

Снимка: Lap.bg

"Когато идвахме насам с треньора, аз му разказах, че това, върху което стъпваме, всеки един камък не е нов, а на по 2000 и повече години история. Нещо различно е, не е да го направим в търговски център. Тук има различен заряд. За нас има значение паралелът между спорта, бокса и историята. Всеки един за себе си пише история."

"Надявам се, че повличаме крак за следващите поколения. Ние не сме вечни. Много от боксьорите ми казват, че доста хора се запалват в страната по боксовите зали и искат да се изявяват не само в олимпийския бокс, но и в професионалния. За нас това е като признание.", допълни Пулев.

Снимка: Lap.bg