на живо

Тервел за Кобрата: Респект, шампионе!

Дълго време ще чакаме втори като Кубрат, написа за брат си по-малкият от братя Пулеви

Няма друга братска обич и подкрепа като тази между Кубрат и Тервел Пулеви. Поредното доказателство дойде днес, от по-малкия от тях. С емоционален, но много аргументиран пост във своята Фейсбук страница, последният олимпийски медалист за България защити Кубрат, който бе залят от критика у нас след загубата си от Дерек Чисора на ринга на „А2 арена“ в събота в Лондон.

„Респект, шампионе“, обръща се Тервел към Кобрата. „Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат“, пише още той и добавя:

„Брат ми игра зрелищно, не отстъпи дори за миг. Не е сериозно да плюем по него точно в този момент. Според страничните съдии, той загуби по точки, но очевадно и официално е с повече насесени чисти удари, според статистиката. Това е профибокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях (официално рундовете са 8 на 3 в полза на Пулев – б.а.)“.

Тервел Пулев е категоричен, че най-значима за крайния развой е била ролята на главния рефер на ринга. За съжаление, опасенията от преди двубоя в българския щаб, че скандално известния в боксовите среди съдия Маркъс Макдоналд може да даде превес на Чисора, се оправдаха:

„Реферът позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча, а в същото време, спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой. Освен това, съдията позволяваше в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора – б.а.).“

Минути след срещата, в живото предаване се видя и реакцията на самия Тервел, когато се качи горе на ринга и влезе в диалог с рефера:

„При цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо. А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата му беше "God sees everything (Господ вижда всичко – б.а.).

„Брат ми е единственият български боксьор в тежка категория. Има 29 победи в света, два пъти е претендент за световен шампион! Дълго време ще чакаме втори като него“, казва с огорчение и болка от нападките Тервел Пулев.

Какво още коментира Тервел – вижте в цялата му публикация във Фейсбук ТУК