на живо

Легендата Ули Вегнер за Кубрат Пулев: Това е кулминацията - титла в София за България! (ВИДЕО)

Може да гледате битките на братя Пулеви на 30 март, от 22:00 часа, пряко по bTV и онлайн на btvsport.bg

Легендата Ули Вегнер за Кубрат Пулев: Това е кулминацията - титла в София за България! (ВИДЕО)

Мощна подкрепа за Кубрат Пулев в решаващите дни преди битката с Махмуд Чар. На българска земя вече е легендарният треньор Ули Вегнер, с когото Кобрата постигна едни от най-големите си победи на професионалния ринг.

Германският специалист ще подготвя братя Пулеви за галата, която може да направи Кубрат регулярен шампион на Световната боксова асоциация (WBA). Битките на двамата очаквайте на 30 март от 22:00 ч. по bTV, bTV Action и на btvsport.bg.

"За България това е прекрасно събитие. България винаги е имала прекрасни боксьори. Сега ще е своеобразна кулминация Кубрат Пулев да спечели световната титла. Той си е у дома, в София. Аз мисля, че има всички качества да спечели за България.", започна Вегнер при пристигането си в столицата.

"И двамата съм тренирал. Първo Чар, по-късно и Кубрат. Винаги съм казвал, че съжалявам, че с Кубрат не започнахме да работим по-рано. Той е много талантлив, но и интелигентен боксьор. На ринга винаги действа с мисъл. Има способност да предугажда развоя на събитията. Това на мен, като треньор, винаги ми е доставяло удоволствие. Винаги съм бил сигурен, че каквото му се казва, той го осмисля и използва. Това е хубавото."

"Имаме много добра връзка с Кубрат през годините. Сега се радвам, че мога да помогна тук. С някои тактически детайли, които могат да бъдат отработени. Мога да помогна Кубрат да се чувства уверен и бодър, за да влезе в предстоящата битка с всички сили. Вярвам, че титлата ще бъде за София и за България!"

Кубрат тренира под ръководството на Вегнер от януари 2015 г. и постигна цели 8 поредни победи: срещу Джордж Ариас (Бразилия) на 17 октомври 2015 г., Морис Харис (САЩ) на 5 декември 2015 г., Дерек Чисора (Великобритания) на 7 май 2016 г., Самюъл Питър (Нигерия) на 3 декември 2016 г., Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април 2017 г., Хюи Фюри (Великобритания) на 27 октомври 2018 г., Богдан Дину (Румъния) на 23 март и Райдъл Букър (САЩ) на 9 ноември 2019 г.

Последва загубата от Антъни Джошуа в битката за световните титли в тежката категория. Двубой, на който Вегнер не присъства, защото по същото време се бореше за живота си в реанимация в болница в Германия, след като се зарази с COVID-19 по време на заключителния лагер с Кубрат в България.

В последните години обаче здравословните проблеми пречат на 82-годишния Вегнер да бъде до Кобрата. Германският специалист имаше счупване на бедрена кост и премина през 7 операции, а при последната от крака му беше изваден 34-сантиметров пирон.

"Важно е да използваме десетте дни, които ни остават преди галата. Не знам дали ще бъда в ъгъла. Наскоро се възстанових от тежката операция.", каза Вегнер.

Повече от 35 години свързана с бокса и неотлъчно до Ули Вегнер е неговата съпруга Маргрет.

"Надявам се на положителен край. И Кубрат, когото познавам добре, да спечели. Познавам добре и качествата на противника му Чар. Мачът няма да е никак лесен, но смятам, че Кубрат държи по-добрите карти.", каза половинката на легендарния треньор.