на живо

Шахмат преди тренировката на Кубрат и Тервел Пулеви (ВИДЕО)

Епизод 2: Гледайте боксовата гала с участието на братя Пулеви на 30 март - пряко по bTV, bTV Action и на сайта btvsport.bg

Шахмат преди тренировката на Кубрат и Тервел Пулеви (ВИДЕО)

Броени дни остават до деня, в който Кубрат и Тервел Пулеви ще излязат на ринга с надежда да напуснат "Арена София" с престижни пояси.

Кубрат (30 победи, 14 нокаута, 3 загуби) ще се бие с Махмуд Чар (34 победи, 20 нокаута, 4 загуби) за регулярната световна титла на WBA в тежка категория.

Преди него Тервел (18 победи, 14 нокаута, 1 загуба) ще срещне камерунеца Роли Ламбърт Фогоум (16 победи, 12 нокаута, 2 загуби). Мачът ще е за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA.

Във втория епизод от нашата дигитална поредица, посветена на боксовата гала, ще ви покажем едно от хобитата на братя Пулеви – шахматът.

И там обаче Кубрат и Тервел имат различни предпочитания: Тервел е почитател на ускорения шахмат, където предизвикателството за ума е доста по-сериозно. Кубрат предпочита класическата версия.

"Дори преди тренировка играх ускорен шахмат. Любимите ми фигури са царят и царицата", признава Тервел, който води усилена подготовка за най-голямата среща в своята професионална кариера.

Братята си спомнят и за демонстративните партии с гросмайстор Веселин Топалов, който е показал джентълменско поведение.

"Това е големият човек. Можеше да ни победи и да показва колко е велик. Но не, самият той предложи реми. Това показва какъв си!", коментира Тервел Пулев.

Далеч от шахматната дъска и в своята зала, боксовите братя са близо до сбъдването на своята мечта: двойна победа в препълнената "Арена София".

Епизод 1 може да гледате - ТУК.

Гледайте боксовата гала на 30 март! Започваме в 20:00 ч. по bTV Action и на сайта btvsport.bg. Мачовете на братя Пулеви ще може да гледате и пряко по bTV от 22:00 ч.