на живо

Bag. Bulgarian Bag: Торбата, с която тренира Холи Бери

Иван Иванов пред bTV: Пазя децата далеч от телефоните и ги уча на дисциплина и уважение

 

Сигурно сте чували за Bulgarian Bag. А, ако не сте - ще ви разкажем в епизод №59 на подкаста "За спорта без клишета".

Българската торба е измислена от бившия състезател по класическа борба и настоящ треньор Иван Иванов.

Роденият през 1968 г. в Гурково Иванов е носител на пояса "Никола Петров", световен вицешампион от 1994 г., а на олимпиадата в Атланта през 96-а завършва на пето място.

След това е е поканен специално от Американската федерация по борба и започва работа като помощник-треньор в олимпийския тренировъчен център в Колорадо Спрингс.

Иванов изобретява Българската торба в търсене на нови методи за тренировка, които да представи на състезателите си. Първата е създадена в България през 2005 г., след което успява да я патентова в САЩ и Европа.

Уредът става изключително популярен, благодарение и на бума на новите занимания както от големи шампиони, така и от обикновените хора. Българската торба е перфектна за по-динамични функционални тренировки, точно както я използва и грандамата на Холивуд Холи Бери.

Иван Иванов е специален гост на Петър Бакърджиев в подкаста на bTV "За Спорта без клишета".

"Много хора ми даваха съвет да я кръстя по друг начин, за да правя повече пари. Нямаше как да стане, никога не трябва да забравяме откъде сме тръгнали. Тя се произвежда само в България. Не е просто да се направи, разбира се. Всичко трябва да се мисли от хора, които са навътре в спорта", разказва Иванов. Горд е, че борците са много задружни и винаги са за пример.