на живо

Анди Мъри се отказа от US Open, ще си връща формата на сингъл

Шотландецът спира с мачовете на двойки

Getty Images

Бившият номер едно в света при мъжете - Анди Мъри, потвърди, че няма да участва и на двойки на Откритото първенство на САЩ, което започва в края на август. Шампионът в Ню Йорк през 2012 г. иска да се концентрира върху подготовката за мачове на сингъл, след като пропусна голяма част от сезона заради операция на тазобедрената става през февруари.

Мъри се завърна на корта през юни със срещи на двойки, като дори спечели титлата заедно с испанеца Фелисиано Лопес на тревата в "Куинс Клъб". 32-годишният шотландец и Лопес достигнаха до четвъртфиналите при дуетите на надпреварата от серията "Мастърс" в Синсинати, където отпаднаха драматично със 7:6, 5:7, 4:10 от по-големия брат на Анди - Джейми Мъри, и Нийл Скупски.

"Няма да играя на двойки на Откритото първенство на САЩ. Мисля, че приключих с мачовете при дуетите. Целта ми е да възвърна формата си на сингъл и реших да се концентрирам изцяло в тази посока", заяви Мъри.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем изигра първия си мач на сингъл от Откритото първенство на Австралия през януари именно през тази седмица в Синсинати, където загуби с 4:6, 4:6 от французина Ришар Гаске.

Следващата седмица Мъри ще играе на турнира в Уинсън-Сейлъм, където ще стартира срещу номер 72 в света Тенис Сандгрен (САЩ). Той дори планира при необходимост да участва в турнири от серията "Чалънджър", за да получи възможност да натрупа повече игрова практика.

"Мисля, че играх доста прилично срещу Гаске в първия ми мач на сингъл от доста дълго време – каза Мъри. - Ако се представя силно в Уинстън-Сейлъм, ще знам, че нивото ми е достатъчно добро, за да мога да печеля мачове в Тура на АТП. Но ако не се получи, може би ще има смисъл да сваля нивото и да участвам и в няколко по-малки турнири", каза шотландецът.