на живо

Аржентина изпусна Парагвай на Копа Америка. Вижте как! (ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ)

Меси и Агуеро бележат. Карлос Тевес остана резерва

БГНЕС

Един от фаворитите за спечелването на Копа Америка - Аржентина стартира участието си във втора група на турнира с равенство 2:2 срещу Парагвай. Селекцията на Херардо Мартино започна силно срещата, като до края на първата част водеше с два гола на Серхио Агуеро и Лионел Меси от дузпа.

Агуеро даде аванс на аржентинците в 29-та минута след безобразно подаване назад на защитник на Парагвай. 5 минути по-късно Анхел Ди Мария падна в наказателното поле и съдията видя нарушение. Дузпата бе реализирана от Лионел Меси и резултата стана 2-0.

След това Аржентина пропусна да направи аванса си по-голям и това бе наказано.

След почивката Парагвай заигра много по-добре и с попадения на Нелсон Валдес и Лукас Бариос в самия край на мача достигнаха до равенството.



Междувременно носителят на трофея Уругвай започна защитата на титлата си с 1:0 над Ямайка в първата среща от втора група. Ценното попадение отбеляза Кристиан Родригес в 52-та минута, който бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране на Карлос Санчес. В следващият мач от втора група Уругвай ще играе срещу Аржентина. Двата отбора са печелили най-много пъти Копа Америка - Уругвай има 15 успеха, докато Аржентина е с 14.