на живо

България с първи успех в женския хандбал от пет години (ВИДЕО)

Националките ни надиграха Фарьорски Острови с 31:22 гола

Женският национален отбор по хандбал започна успешно европейските квалификации за първенството в Швеция през 2016 година. В среща от първия етап тимът ни постигна победа с 31:22 гола над Фарьорски Острови, която е първа за женския състав в официален мач от пет години насам.

Първото полувреме в габровската зала "Орловец" бе равностойно и на почивката България имаше преднина от едва два гола - 12:10. През втората част обаче отборът ни подобри представянето си и не остави шансове на съперника.

Най-резултатна за успеха бе лидерката на отбора Нели Добрева, която отбеляза 11 гола. Веселка Калакунова се отличи с 4 попадения, а по три вкараха Елизабет Оморегие и Соня Богданова. 

Другият отбор в квалификационната група е Азербайджан, който днес среща Фарьорски Острови. Утре от 18:00 часа отново в "Орловец" е двубоят България - Азербайджан, който почти сигурно ще се окаже решителен за това кой от двата тима ще завърши на първото място в класирането и ще продължи във втория етап на квалификациите, където съперници ще са Испания, Холандия и Австрия.