на живо

Ботев (Пловдив) изгони треньора и вратаря, феновете съблякоха футболистите

Драматични събития при "жълто-черните" след 0:6 от Монтана

БГНЕС

Петър Пенчев бе уволнен от треньорския пост в Ботев (Пловдив). Ръководството на клуба взе трудното решение, след като "канарчетата" се сгромолясаха при гостуването си на Монтана от втория кръг на "А" Група, губейки с 0:6.

"След безобразното представяне на отбора в мача срещу Монтана, управителният съвет взе единодушно решение да освободи треньорския щаб на отбора. Очаквахме Петър Пенчев сам да подаде оставка след това, което видяхме днес, и след като той не го направи решихме, че е необходима промяна за доброто на отбора", заяви председателят на съвета на директорите Ангел Палийски.

Освен Пенчев, който пое отбора в края на 2014 година, в следващите дни ще бъде освободен и вратарят Михаил Иванов.

"В понеделник ще проведем разговор с целия отбор. По всяка вероятност за футболистите ще има санкции, но все още не сме решили дали те ще бъдат от финансов или друг характер."

Снимка: botevplovdiv.bg

Кошмарът за играчите на "жълто-черните" обаче не свърши дотук. При прибирането си в Пловдив те бяха посрещнати от разгневени запалянковци, които взеха фланелките им.

"Първо. Сега ще свалите фланелките и ще си ги получите, когато покажете, че ги заслужавате. Второ. Ако разберем, че бойкотирате някого в този мач или в следващите, ще съжалявате", крещяха привържениците.

Очаква се още утре шефовете на клуба да проведат спешно събрание. Все още няма индикации кой ще е новият треньор на "жълто-черните".