на живо

Бундеслига: Байерн отново громи, Шалке стигна до точката в последната минута

Баварците прегазиха поредния си съперник

Getty Images

Байерн Мюнхен продължи наказателната си акция, след като разгроми Вердер Бремен с 4:0 като гост. "Баварците" изиграха икономично първо полувреме и все пак се оттеглиха на почивката с два гола аванс. През втората част съдията отмени гол на "Бременските музиканти", а Байерн ги довърши с нови два гола. Автори на попаденията бяха Томас Мюлер и Давид Алаба от пряк-свободен удар през първото полувреме и Роберт Левандовски на два пъти през второто.

Така лидерът в Бундеслигата събра 64 точки, увеличавайки преднината си пред втория Волфсбург на 14. Това бе шеста поредна победа за Байерн в първенството, като головата разлика от тези срещи е 27-2. Вердер остава твърдо в средата на класирането на осма позиция.

В друг мач от 25-ия кръг на немското първенство, Шалке 04 успя да спечели само точка от гостуването си на Херта в столицата Берлин. След феноменалното представяне срещу Реал Мадрид през седмицата от "кралско-сините" се очакваше много повече, но дори равенството дойде много трудно - с гол в 90-та минута на Джоел Матип. Преди това Бен Хатира бе дал аванс на Херта през първото полувреме. Младокът Лирой Сане, който вкара гол и на Реал Мадрид във вторник, бе изравнил, а Харагучи даде аванс на столичния тим в 81-та минута.