на живо

Козовете на "Сити" през погледа на Ричард Дън (ВИДЕО)

Гледайте финала в Шампионската лига на живо по bTV Action

Козовете на "Сити" през погледа на Ричард Дън (ВИДЕО)

Силната игра в защита ще наклони везните в полза на "Манчестър Сити" във финала срещу "Челси", смята бившият капитан на "гражданите" Ричард Дън.

Ирландецът даде интервю за bTV преди дългоочаквания английски сблъсък за трофея в Шампионската лига, който може да гледате на живо по bTV Action.

"Промяната на отбора през този сезон е в защитата, която се справя великолепно. "Сити" подписа с Рубен Диаш, а заедно с него Джон Стоунс изгради добър тандем. "Гражданите" изглеждат като отбор, който не допуска голове. Добрата отбрана дава свобода и на нападателите. Защитата на "Сити" е малко по-добра от тази на "Челси" и според мен това ще донесе победата на "гражданите", каза Дън.

Снимка: Reuters

"Много хора критикуват качествата на Пеп като треньор. Чувството, което Гуардиола изпитва, е сякаш феновете се опитват да го удрят с тояга поради факта, че не е успял да спечели този трофей цели 10 години. Да спечелиш Шампионската лига е нещо много трудно. Ако играех на този финал, бих искал точно Пеп да ми е треньор. Вярвам, че "Сити" ще победи. Гуардиола го заслужава".

"Разликата между ПСЖ и "Челси" е, че Томас Тухел успя да накара футболистите на "сините" да играят като един. Сега е шансът му да спечели Шампионската лига, защото неговият отбор играе добре като колектив и има вяра в треньора си."

Снимка: Reuters

"Нито един от футболистите не е индивидуалист. Всички искат трофея и се подкрепят. Именно заради това "Челси" е най-опасният съперник, който "Манчестър Сити" можеше да срещне на финала", добави Дън, като прогнозира победа с 1:0 за "небесносините".