на живо

Ясни са съперниците на Димитров и Пиронкова на старта на "Уимбълдън"

Турнирът започна на 27 юни

Днес станаха ясни съперниците на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на започващия на 27 юни (понеделник) трети турнир от Големия Шлем за годината - "Уимбълдън".

Първата ни ракета при мъжете ще срещне в първия кръг квалификант. Ако се справи с него, то във втория кръг жребият отреди на Димитров далеч по-сериозен и традиционно неудобен съперник - победителят в двубоя между 16-я в схемата Жил Симон от Франция и сърбина Янко Типсаревич.

Най-доброто класиране на Димитров на "Уимбълдън" е полуфинал през 2014-а година. Там той отстъпи на световния номер 1 Новак Джокович след 4-сетова драма.

Цветана Пиронкова ще трябва да преодолее Белинда Бенчич от Швейцария, която е поставена под номер 7 в схемата на турнира.

Двете играха на старта на надпреварата и през миналата година, когато българката загуби с 6-3, 1-6, 3-6.

19-годишната Бенчич има две титли в кариерата си и е спечелила над 2,6 милиона долара от наградни фондове като професионалистка. 

Швейцарката има две победи в два мача срещу Пиронкова досега - на "Уимбълдън" през миналата година и в Сидни през януари 2016-а с 6-3, 6-3.

При победа пловдивчанката ще има далеч по-приемлив втори съперник. Тя ще играе срещу квалификантка.

За Цвети този турнир е от изключително голяма стойност. Именно на "Уимбълдън" тя записа най-предното си класиране на турнир от Големия Шлем.

През 2010 г. пловдивчанката стана първата българка, достигнала до полуфинал в надпреварата, а по пътя си към финалната четворка тя прегази американката Винъс Уилямс в два сета - 6-2, 6-3.