на живо

Мъри: Левски спокойно може да стане шампион (ВИДЕО)

Вижте цялото интервю със Станимир Стоилов

bTV

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов коментира годините прекарани на "Герена". Той заяви, че по негово време "сините" са имали отбор, който е играел много дисциплинирано и е можел да се надиграва с европейските отбори на средно ниво. Според Мъри отбора на Левски има потенциал да спечели първенството, но това може да се случи ако тима надгражда играта си.

"Имах отбор с много умни футболисти, разликата между Левски тогава и Астана сега е, че със „сините“ можех да се надигравам със средно европейските отбори. С Астана се опитваме да играем по-организирано. Единственото нещо, за което съжалявам, е, че тогава не стигнахме до полуфинал в турнира за Купата на УЕФА, защото мисля, че можехме да елиминираме Шалке. Но една грешка на съдията ни попречи." - сподели Мъри.

"През годините Левски имаше своите възможности да направи по-значимо представяне, отборът трябва да подобрява игровия си опит и след това да чака резултатите. Сега игровият опит е добър и мисля, че успехите няма да закъснеят. Винаги се радвам когато Левски е първи. Аз смятам, че в това първенство Левски спокойно може да стане шампион." - коментира Стоилов.

Настоящият треньор на казахстанския Астана изяви желанието си следващата му работа да е в Европа. Той сподели, че вратата за негово завръщане на "Герена" е отворена и винаги ще бъде така.

"Аз винаги сън казвал, че съм част от Левски, без значение, дали съм в Сектор А, Сектор В, Сектор Б или на треньорската скамейка." - заяви бившият наставник на "сините".

"Националният отбор си има треньор и той е Ивайло Петев. От там нататък всичко друго е някой се сетил, някой казал. На този етап нямам никакви планове да се връщам." - коментира Станимир Стойлов по повод спекулациите, че може да се завърне начело на националния отбор.