на живо

Надал е 1/4-финалист без загубен сет

Испанецът записа победа номер 900

Reuters

Десеткратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Поставеният под номер 1 Надал се наложи над германеца Максимилиан Мартерер с 6:3, 6:2, 7:6(4) за 2:30 часа.

Испанецът, който вчера навърши 32 години, допусна пробив още в първия гейм на мача, след което Мартерер поведе с 2:0. Надал отговори със серия от пет поредни гейма и без проблеми приключи сета.

Снимка: Reuters

Испанецът даде само два гейма на 22-годишния германец във втория сет. Най-интересна беше третата част. Мартерер направи пробив и поведе с 3:1, но още в следващия гейм загуби подаването си, а малко по-късно Надал изравни. След това двамата печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него защитаващият титлата си испанец взе аванс с 5:2 и затвори двубоя с втория си мачбол.

Надал достига до четвъртфиналите на "Ролан Гарос" за 12-и път в кариерата си и общо за 34-и път е четвъртфиналист на турнирите от Големия Шлем.

Снимка: Reuters

Той има 82 победи в 85 мача на Откритото първенство на Франция.

Това е победа номер 900 в кариерата на Рафаел Надал. Той е петият тенисист в историята, който достига до тази граница след Джими Конърс, Роджър Федерер, Иван Лендъл и Гийермо Вилас.

В спор за място на полуфиналите Матадора ще играе срещу номер 11 Диего Шварцман (Аржентина), който победи шестия поставен Кевин Андерсън (РЮА) с 1:6, 2:6, 7:5, 7:6(0), 6:2 за 3:51 часа.