на живо

Пиронкова излиза в 1/4-финал срещу Стосър днес

Времето в Париж продължава да е дъждовно

Първата българска ракета при жените Цветана Пиронкова ще излезе днес най-рано в 16:30 часа за първия си четвъртфинал на "Ролан Гарос" срещу австралийката Саманта Стосър. Мачът е последен в програмата на Централния корт "Филип Шатрие". 


102-рата в ранглистата Пиронкова и 24-тата Стосър са играли пет пъти помежду си, като нашенката има само една победа в двубоите. За Пиронкова това е трети четвъртфинал в турнир от Големия шлем, а най-доброто ѝ постижение е 1/2-финал на Уимбълден през 2010 г. 
Снимка: Getty Images

Метеорологичните условия в Париж продължават да не са особено благоприятни за тенис. Дъждът вече е неизменна част от Откритото първенство на Франция, като температурите във френската столица са около 14 градуса. Това логично означава, че Пиронкова-Стосър, по подобие на осминафинала, може да не се доиграе в същия ден.

 

Във вторник пловдивчанката доигра по великолепен начин осминафинала си срещу втората в света Агниешка Радванска и победи с 2:6, 6:3, 6:3, гарантирайки си почти 300 000 евро от наградния фонд. 


Преди мача на Пиронкова днес на същия корт ще са мачовете на поставените под номер 1 при мъжете и жените Новак Джокович и Серена Уилямс, а в третата среща, непосредствено преди Пиронкова-Стосър, един срещу друг ще излязат Ришар Гаске и Анди Мъри.