на живо

Том Брейди няма спирка. Класира и "Тампа бей" за "Супербоул"

10-и финал за 43-годишния куотърбек

Reuters

Том Брейди отново пренаписа историята на американския футбол. 43-годишният куотърбек изведе "Тампа бей бъканиърс" до участие в "Супербоул" и то в първия си сезон при "пиратите". През 2020 г. Брейди се раздели с "Ню Инглънд пейтриътс" след 20-годишен престой в клуба.

Снимка: Reuters

Брейди изведе тима си до успех над "Грийн бей пакърс" с 31:26 във финала на конференцията NFC, като спечели и задочния спор с Аарън Роджърс.

Легендарният куотърбек ще участва за 10-и път на "Супербоул" и ще се бори за седми шампионски пръстен. Брейди е и едва четвъртият куотърбек в историята на НФЛ, който ще участва в "Супербоул" с два различни отбора.

"Тампа бей" пък е първият тим, който ще се опита да спечели трофея "Винс Ломбарди" на своя стадион. Мачът за титлата е на 7 февруари на "Реймънд Джеймс стейдиъм", а в него "пиратите" ще срещнат миналогодишния шампион "Канзас сити чийфс".

Снимка: Reuters

За втори път "Тампа" ще се бори за трофея, като при предишното си участие спечели големия мач.

По пътя към финала срещу Патрик Махоумс и "Канзас сити", Брейди и компания отстраниха "Вашингтон", "Ню Орлиънс сейнтс" и "Пакърс", като в последните си два мача бяха в ролята на аутсайдер.