на живо

"Унион" Берлин почете феновете, които не доживяха дебюта в Бундеслигата (ВИДЕО)

Привържениците на тима оставиха своя отпечатък

Reuters

За "Унион" Берлин животът в Бундеслигата започна с 15-минутен протест, насочен срещу съперника "РБ Лайпциг". След историческата си промоция в елита на Германия, ултрасите на домакините решиха да не издават нито звук в началото на мача на "Стадиона на старото лесничейство".

Действията им бяха провокирани от общото негодувание срещу отбори от ранга на "РБ Лайпциг", "Хофенхайм", "Байер" Леверкузен и "Волфсбург", за които е направено изключение по отношение на правилото за финансиране на клубовете 50+1.

В Германия това правило не позволява повече от 49% от даден клуб да бъдат собственост на спонсори (останалите 51% се управляват от ръководството на футболния клуб), а присъствието на тимове като гореспоменатите се счита за своебразна липса на феърплея.

Когато изминаха 15-те минути, феновете бавно, но сигурно създадоха специална и запомняща се атмосфера. Такава, която те кара да настръхнеш.

"Лайпциг" поведе с 1:0 в 16-ата минута след гол на Марсел Халстенберг, а домакините в крайна сметка загубиха с 0:4. Резултатът обаче не повлия на настроението по трибуните и феновете на "Унион" продължиха да пеят до края на мача.

В двубоя имаше още един момент, който ще ви накара да обикнете "Унион". Феновете си спомниха за своите близки и приятели, които не са доживяли да видят историческия първи мач на тима в Бундеслигата. На трибуните се развяха банери със снимки на починалите привърженици.